Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
10 май
2016
 
 

Решения за е-здравеопазване ще създава Сирма Груп Холдинг

2308 прочитания

Дружество, насочено към електронното здравеопазване и телемедицината, създаде Сирма Груп Холдинг. Новото Сирма Медикъл Системс АД ще създава софтуерни приложения и интегрирани платформи за модерно здравеопазване, съобщават от компанията. Целта на планираните приложения е да осигуряват достъп до съвременни здравни услуги на гражданите, и свързаното с това подобрение на личния здравен статус на потребителите.

От холдинга определят инвестицията като стратегическа. Сирма Груп е мажоритарен собственик на новото дружество, като тя държи 66% от акционерния капитал. Останалите 34% от акциите са на дългогодишния служител в компанията – Росен Върбанов създател и разработчик на приложение за мониторинг, контрол и управелние на диабет – Diabetes:M. Това е и първият продукт от портфолиото на новата компания.

Прочетете още: Сирма Груп Холдинг отличена от Българската фондова борса заради IPO-то

Амбициите на Сирма Медикъл Системс са на база на създадената платформа да се развиват нови приложения за диагностициране и превенция на други масови социално значими заболявания като инсулт, инфаркт, рак, и т.н. Независимо от големия брой конкурентни мобилни апликации, към момента Diabetes:M е сред най-сваляните приложения за Android OS с над 160 хил. инсталации и около 40 хил. активни потребители, посочват от компанията.

Приложението предлага съвкупност от аналитични функции, визуално и таблично предоставяне на обобщена информация, цялостно проследяване на здравословното състояние и всички съпътстващи медицински показатели, от които зависи успешната компенсация на диабета, както и препоръки за лечебен и хранителен режим, които улесняват болните в тяхната ежедневна терапия и диета. На следващ етап системата ще може да се свързва и с конкретни измервателни устройства (след лицензиране) и по този начин да придобие пряка медицинска употреба.

С получаване на допълнително финансиране, екипът работещ по проекта, ще получи възможност за развитие на продукта и създаване на цялостно интегрирано решение за управление на диабетни сътояния, а също и за следваща успешна комерсиализация и маркетингови дейности.

Целта на новото решение е да помогне на хронично болни да проследяват здравословното си състояние, както и да прогнозират промени в здравословния си статус. Наблюдението на диабет, осъществяван от интегрираната система, ще покрива почти всички параметри за проследяване, необходими на пациента и лекаря, ще извършва анализ и визуализация на данните, предоставяне на обобщена информация, поднесена в разбираем и удобен за ползване за самите диабетно болни вид. Така усъвършенстваната версия ще представлява интерес за всички хора болни от диабет тип I и II, хора в преддиабетно състояние, бъдещи майки с гестационен диабет, родители на деца с диабет или асистенти на възрастни хора с диабет, лекуващите специалисти диабетолози, ендокринолози и диетолози.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас