Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 май
2016
 
 

Бивш разработчик на Tor е създал инструмент за деанонимизация за ФБР

2275 прочитания

Един от бившите сътрудници на Tor Project, разработваща отворен софтуер за анонимна работа в интернет, е разработил софтуерен  инструмент, позволяващ на специалните служби да идентифицират потребители на услугата. За това официално съобщиха ръководителите на Tor.

Става дума за разработчик на име Мат Едмън, който е бил член на екипа до 2009 г. и е взел участие в създаването на потребителски интерфейс, използван до 2013 г. През 2012 г. той е постъпил на работа в Mitre Corporation като старши инженер по кибер сигурност, като едно от заълженията му е било комуникация с ФБР и по-точно поделението Remote Operations Unit, звеното, което отговаря за разработка на средства за дистанционно разбиване и проникване е компютърни системи.

Прочетете още: IBM призовава компаниите да не използват анонимната мрежа Tor

Именно заради опита си Едмън е бил нает от ФБР за разбиване на три сайта в мрежата Dark Net, съдържали детска порнография, чиито собственици са крили своята идентичност именно чрез използване на Tor. Системата шифрова интернет трафика, като за анонимизация на неговия произход се използват и специални сървъри (възли).

Услугата се използва от милиони души по целия свят, включително и от държавни служители. Интересно е да се отбележи, че голяма част финансирането на неправителствената Tor Project дошло именно от правителството на САЩ. Всъщност самата разработка е стартирала като държавен проект, чиито изходен код по-късно е предаден на независими разработчици.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас