Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
05 май
2016
 
 

Dell + EMC = Dell Technologies

3055 прочитания

Dell ще последва примера на своя конкурент HP, като след финала по придобиването на EMC за 67 млрд. долара. ще продава потребителските и корпоративните си продукти под различни марки. Първата група ще запази името Dell, а втората ще се казва Dell EMC.

Информацията бе потвърдена от създателя на компанията, Майкъл Дел, в писмо до нейните служители. Официалният анонс пък се състоя в рамките на конференцията EMC World в Лас Вегас. За разлика от HP обаче, която се раздели на Hewlett Packard Enterprise (HPE) и HP Inc., “новите” Dell и Dell EMC ще бъдат обединени под шапката на Dell Technologies.

Майкъл Дел по време на изказване пред служителите на EMC през април 2015 г.

Прочетете още: Dell няма конкуренти за сделката с EMC

Стратегията на пълния цикъл се разглежда от компанията като благоприятен фактор за клиентите, желаещи да работят с един партньор, позволявайки им да се концентрират върху своя бизнес. “Нали всички искат опростяване на технологиите”, отбеляза Дел по време на конференцията.

Dell Technologies ще включва в себе си всичко предлагано от сегашната компания, плюс поделението за решения за съхранение на данни EMC Information Infrastructure, Pivotal, Virtustream, част от VMware и две марки продукти за сигурност – Dell SecureWorks и EMC RSA.

Опитите на EMC, владееща редица полуавтономни предприятия, да ги обедини в нещо общо, наречено федерация, бе подлагано на критика от страна на инвеститори и скептици. От Dell пък наричат своя вариант на обединение семейство и заявяват, че новата Dell Technologies ще успее да съгласува различните бизнеси и да инвестира в нови технологии в удобно за себе си темпо.

Според Майкъл Дел сделката ще бъде завършена според по-рано определените срокове. За определени стъпки ще се търси одобрението на акционери и регулатори.

Джо Тучи по време на EMC World 2016

Председателят на управителният съвет и генерален директор на EMC, Джо Тучи, бе посрещнат на крака и с аплодисменти на ежегодната конференция на компанията. По всяка вероятност това са последните овации по негов адрес преди официалното сливане. Тучи е на чело на организацията от 2001 г.

EMC се присъединява към Dell, за да извлече изгода от техническата революция, започнала с облачните системи, Интернет на нещата и т.нар. гъвкава (agile) методология за разработка на софтуер.

“Длъжни сме да открием за себе си изкуството за писане на софтуер – подчерта Тучи. – Това ще помогне да изведем информационните технологии на ново ниво и ще видите, че ИТ бюджетите ще започнат на нарастват.”

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас