Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни приложения
28 апр
2016
 
 

Първата F2F социална платформа за споделено пътуване е дело на българи

5045 прочитания

Първата F2F (friend-2-friend) социална платформа за споделено пътуване в света – Shaicle, е проект на българи. За това съобщиха Иван Георгиев (Jonan) и Петър Груев (Groovy), които стоят зад Shaicle. Двамата българи имат интересен опит в ИТ сферата и в устойчивия бизнес.


Мобилното приложение за безплатно споделяне на пътувания между приятели в градска среда Shaicle (съкратено от „share-a-vehicle“) може да бъде изтеглено и използвано безплатно през мобилни устройства с операционни системи Android и iOS. В момента тече кампания за събиране на средства за разработката и разпространението му в Kickstarter.

Създателите на Shaicle се надяват Shaicle да премине теста на потребителите и да успеят да финансират проекта си.

Прочетете още: Услугата за споделено пътуване UberX тръгна и в София

Първата F2F (friend-2-friend) социална платформа за споделено пътуване в света – Shaicle, е проект на българи

Идеята

Основните генератори на задръствания по пътищата са самотните шофьори в автомобилите. Толкова много празни коли със самотни шофьори, които пътуват, и ситуацията се повтаря всеки ден. Навярно всеки е изпадал в ситуацията да има нужда от превоз и да се запита дали някой негов приятел или познат с автомобил няма път в същата посока по същото време. Именно така се родила идеята за Shaicle – мобилно приложение, което може да промени начина, по който се пътува в градовете. „Представете си колко хубаво би било, ако не ви се налага да чакате претъпкания автобус, да си търсите такси или да пътувате сам. Вместо това можете да споделите градското пътуване с приятели и да преоткриете отношенията с хората, като спестите време, гориво, нерви и помогнете за спасяването на планетата!“, твърдят създателите на Shaicle.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас