Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Аутсорсинг
28 апр
2016
 
 

Luxoft България представи актуални технологии в областта на Big Data

3486 прочитания

Luxoft България, водещ доставчик на услуги в разработката на софтуер и иновативни ИТ решения за глобални клиенти, организира на 26 април Ден на отворените врати, посветен на увлекателния свят на JAVA с приложение в проектите на компанията.

Денят на отворените врати премина при силен интерес. Всички места в залата бяха запазени дни преди събитието. Излъчването на живо от facebook страницата на компанията се радваше на висока гледаемост, разказаха организаторите.

Домакините представиха актуални технологии в областта на Big Data - MarkLogic Enterprise NoSQL, Apache STORМ, Lambda architecture. Участниците имаха възможност да разговарят неформално с лекторите - реномирани експерти от глобалната мрежа Luxoft със значителен опит в областта. Luxoft разработва решения и предлага своите услуги чрез 27 специализирани центъра по целия свят.

Прочетете още: Luxoft - с приз за най-иновативен подход в аутсорсинг сектора

Владимир Красилсшик, гост-лектор на събитието и Big Data Architect, отправи любопитно предизвикателство към аудиторията. Участниците трябва да разработят инструмент за анализ на Twitter-потока новини, съдържащи хаштаг #‎BigData‬ или #‎LuxoftBulgaria ‬‬по зададени параметри и да изведат определен формат за представяне на резултатите. Условията на предизвикателството са публикувани във facebook страницата на Luxoft България. Срокът за участие е до 3 май, включително.

 

Кирил Широков, водещ JAVA програмист за Big Data проект, представи Apache STORМ и начина, по който се прилага в съответствие с Lambda архитектурата. Присъстващите имаха възможност да тестват това по време на Code Lab сесия с реални данни.

Кирил Широков, водещ JAVA програмист за Big Data проект, представи Apache STORМ и начина, по който се прилага в съответствие с Lambda архитектурата.

Домакините изненадаха гостите, посетили деня на отворените врати, с томбола с тематични предметни награди и подаръчни пакети.

Домакините изненадаха гостите, посетили деня на отворените врати, с томбола с тематични предметни награди и подаръчни пакети.

 

ЕТИКЕТИ:
LuxoftBig DataJava
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас