Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
27 апр
2016
 
 

HP Inc. показа свои нови топ продукти в София

5994 прочитания
Страница 1 от 2

Александър Главчев

Нови модели ноутбуци от висок клас, принтери с т.нар. PageWide технология и най-мощният смартфон работещ с Windows, насочен към бизнес потребители, показа HP Inc. на специално медийно събитие в София. По време на него Асен Георгиев, генерален директор на българското поделение на компанията, “изпробва” технологии и подходи в потребителските си устройства, които често след това намират място и в нейните корпоративни решения.

Асен Георгиев

Прочетете още: HP Inc. Bulgaria: Промяната е ключова част от корпоративното ни ДНК

При лаптопите компанията показа две машини, претендиращи да бъдат най-тънките на пазара. Звездата в категорията е официално обявеният в началото на април HP Spectre, който претендира да е най-тънкото подобно устройство на пазара. Дебелината на 13-инчовия ноутбук е 10,4 мм., а теглото му – 1,1 кг.

“Сблъсъкът между технологиите и дизайна са бъдещето на потребителския сегмент (на компютрите)”, обясни Георгиев, допълвайки че според него устройства като HP Spectre трябва да се приемат като класически представител на бъдещите преносими устройства. “Дизайнът обаче не е за сметка  на производителността”, подчерта той.

Лаптопът, който се очаква да се появи на пазара през лятото, ще предлага избор между Core i5 и i7 процесори на Intel до 512 GB PCIe твърдотелен диск и 8 GB оперативна памет. Интересно е решението на разработчиците да го оборудват само с многофункционални USB Type-C портове.

HP EliteBook Folio и окчакваният HP Spectre.

Друг демонстриран на живо лаптоп бе HP EliteBook Folio, който според компанията е най-тънкото подобно устройство, насочено към бизнес потребителите. То предлага същия размер екран и близки показатели при дебелината и теглото. В допълнение ноутбукът идва и с допълнителни възможности по отношение на сигурността и отдалеченото управление, както и удобни функции като специален бутон за пускане на календара. Също така звуковата система на устройството е настроена за гласови комуникации, с цел лесно провеждане на видео конференции например.

“Днешните бизнес потребители са доста по-различни тези които познаваме в течение на много години – обясни Георгиев. – Все повече са хората, чиито първи работен ден е бил след 2000-та година, и те са с различно поведение и навици. Днес хората все повече работят във виртуална среда, все повече отдалечено, по време на пътуване и т.н.” По негови думи това е и причината компанията да обогатява бизнес портфолиото си например с лаптопи, позволяващи обръщане на екрана назад на 360 градуса – функция, която до не чак толкова отдавна се считаше за екзотика дори при потребителските машини.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас