Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
26 апр
2016
 
 

Решения на Veritas ще са достъпни през облачната платформа на Google

Иновативните технологии на Veritas са интегрирани в облачната платформа на Google Cloud Platform.

4490 прочитания

Решенията NetBackup 7.7 и Backup Exec 15 на Veritas Technologies вече са достъпни през платформата Google Cloud Platform, съобщиха от българския клон на американската компания за информационен мениджмънт.

Партньорството между двете компании ще позволи на бизнес организациите да използват публичните облачни услуги на Google за съхранение на данни и възстановяването им след бедствия и аварии. По този начин Veritas ще предоставя и необходимите видимост и контрол над хибридните облачни среди, допълват от компанията.

„Проучването ни Hybrid Cloud сочи, че 31% от световните компании вече използват облачни услуги за съхранение и възстановяване на корпоративните си данни, като техният брой ще продължава да расте в бъдеще, заявява Зорница Сачкова, регионален мениджър „Бизнес развитие и партньорства“ във Veritas. - Интегрирайки водещите ни решения NetBackup 7.7 и Backup Exec 15 в Google Cloud Platform, предоставяме увереност на организациите за сигурността на информацията им“, допълва Сачкова.

Прочетете още: Veritas планира сериозен ръст в корпоративния сектор у нас

„Veritas, съвместно с партньорите си, помага на корпорациите да управляват успешно данните си във всички бизнес среди. Нашите клиенти по всяко време, без значение къде се намират, могат да намерят точната информация, която им е необходима“, допълва Василе Аникулаесей, изпълнителен директор на Veritas за Централна и Източна Европа.

Решението NetBackup 7.7. поддържа услугата на Google Cloud Storage Nearline. Комбинацията от двете услуги позволява дългосрочно съхранение на големи масиви от данни, които остават достъпни навсякъде и по всяко време. Благодарение на разработената от Veritas технология OpenStorage Technology (OST), решението NetBackup извършва мониторинг и защитава данните, независимо дали се намират на корпоративните сървър, или се съхраняват на частни или публични облачни платформи. Друго предимство на решението е иновативната технология Auto Image Replication (AIR), която осигурява възстановяване на данните след бедствия и аварии, като ефективно репликира и събира масиви от информация от различни източници на едно място, в защитена облачна среда.

Другото внедрено решение, Backup Exec 15 е услуга за защита на данни, подходяща за средни по големина компании, която съхранява и възстановява информация от цялата ИТ инфраструктура, без значение дали платформата е виртуална, физическа или облачна. Backup Exec 15 поддържа Google Cloud Storage Standard и Durable Reduced Availability Storage. Компаниите могат да подобрят достъпността на данните си, да намалят рисковете при съхранението им и да оптимизират разходите си. Решението на Veritas може да бъде използвано както на локалните фирмени сървъри, така и през облачната платформа на Google.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас