Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
22 апр
2016
 
 

Dell с решения за хиперконвергирана инфраструктура от EMC, VMware, VCE

5042 прочитания

Нови попълнения в продуктовите си линии за хиперконвергирана и софтуерно дефинирана инфраструктура обяви Dell. Компанията препродава решенията VxRail и VxRack на VCE. Друга новост са софтуерно дефинирани решения за съхранение VMware Virtual SAN Ready Nodes, базирани на Dell PowerEdge сървъри, както и следващо поколение Dell XC Series хиперконвергирани устройства.

От компанията цитират изследване на IDC, според което световният пазар на хиперконвергирани системи се очаква да нараства със средно 60% годишно до 2019 г., достигайки повече от 3,9 млрд. долара от продажби.

„Днес клиентите искат разнообразие от входни точки за хиперконвергирана инфраструктура – обяснява Мат Истууд, старши вицепрезидент на IDC Enterprise Infrastructure and Datacenter Group. - Dell отдавна присъства на този пазар, има силен растеж, както и правилната визия и широк подход за това как тази категория инфраструктура продължава да се трансформира.“

Прочетете още: 8,5% ръст на оборота от конвергирани системи в края на 2015 г.

VCE VxRail са устройства, съвместно проектирани с VMware. Това са предварително конфигурирани и изпитани за виртуализационни среди, комбиниращи услуги за данни на EMC с VMware софтуер в една група продукти.

VCE VxRack Node и VxRack System 1000 FLEX представляват „начин за клиентите да се преместят от физически мрежи за съхранение на данни към хиперконвергирани изградени системи с възможност за увеличаване до хиляди възли с поддръжка за много хипервайзори“, обясняват от Dell. VxRack Node е градивен елемент за софтуерно дефинирано съхранение с EMC ScaleIO софтуер. VxRack System 1000 FLEX пък е цялостно модулно решение за хиперконвергирана инфраструктура.

Dell XC серията хиперконвергирани устройства са решения, захранвани от Nutanix, които интегрират най-новата група продукти Intel Xeon E5-2600 v4. Това осигурява по-бърза производителност за портфолиото от напълно конфигурируеми 1U и 2U устройства, които спомагат за ускоряването на достъпа на клиентите до данни и приложения при силно мащабируеми внедрявания за употреба от VDI до частен облак. XC серията има вече и сертифицирана интеграция с технологичната платформа SAP NetWeaver, работеща с Linux.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас