“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD |  иберсигурност
19 апр
2016
 
 

»зборът на крайни устройства за баланс между сигурност и продуктивност

—поред Toshiba крайните устройства в ръцете на служителите са от ключово значение за осигур€ване на адекватно ниво на сигурност.

2529 прочитани€

75 млрд. долара са достигнали разходите за »“ сигурност в световен мащаб, отчита Gartner. —поред SSP Blue пък до 2020 г. се предвижда ръст до 170 млрд.  долара. “ова развитие на пазара €сно демонстрира опасени€та на »“ мениджърите и важността, ко€то те отдават на сигурността.

—поред Toshiba, ко€то от началото на годината развива в ≈вропа кампани€та си “Make IT Work” инвестициите, които компаниите прав€т, следва да бъдат обмислени и разумни, като осигур€ват необходими€ баланс между сигурност и функционалност в комбинаци€ с обучение на служителите и предостав€не на ефективни инструменти за управление на мобилните устройства от страна на »“ отдела.

ѕрочетете още: Toshiba обнови портфолиото си от лаптопи и гаранци€та No Matter What

— технологиите, станали неизменна част от ефективността на всеки бизнес, намирането на баланс между максимална продуктивност и оптимизаци€ на разходите се превръща във все по-набол€л проблем за гол€ма част от »“ мениджърите, посочват още от компани€та. ≈фективността на бизнес процесите е също толкова важна, колкото и защитата, ко€то компаниите имат срещу заплахи от различно естество като хакерски атаки, загуба на данни, зловреден софтуер и други. —пециалистите по информационни технологии, които традиционно отговар€т за разнообразен набор от устройства, платформи, приложени€ и мрежи, следва да осигур€т на малки€ и средни€ бизнес устойчиви решени€, които предлагат комбинаци€ от софтуерни и облачни инструменти за управление заедно с разнообразен хардуер.

Ћичното устройство е първата защитна лини€

»зборът на правилен хардуер изпълн€ва рол€та на защитна бариера за служителите. ћобилността е ключов аспект за всеки съвременен бизнес, като същевременно именно потребителските устройства могат да се превърнат в слабото звено по отношение на сигурността, поради което е важно да се внедр€ват такива с вградена защита и инструменти за отдалечен контрол.

¬ ерата на огромни масиви от информаци€ е задължително централизираните файлове, съдържащи чувствителна информаци€, да са с ограничен достъп, както и да са налцие възможности за дистанционно изтриване на данни и прослед€ване на местоположението на устройството в случай, че то бъде откраднато или загубено. ѕравилното обучение на персонала също е от изключително значение. –едовната см€на на паролите, както и поддържането на определено ниво на т€хната сложност, е един абсолютен минимум.

ќт Toshiba подчертават, че допълнителната сигурност на устройствата на тази първа лини€ на защита се предостав€ от наличието на собствен BIOS, както и TPM модул за криптиране на данни и опции за сигурен логин.

ќтдалечено управление на сигурността

ѕо прогнозни данни необходимостта от услуги за разработване на мобилни приложени€ до 2018 г. ще расте минимум пет пъти по-бързо от вътрешни€ капацитет на »“ отделите да ги предостав€т. “ова ще доведе до потенциални рискове като следствие от стремежа на служителите да намер€т най-лесното за работа, а не най-сигурното приложение.  

Ѕлагодарение на инструментите за отдалечено управление, като например услугата на Toshiba Device Access Control, »“ отделът може да има посто€нен достъп до крайните устройства, с който осигур€ва актуализации и проверки за съответствие с изисквани€та за сигурност, в това число и на всички налични приложени€, дори когато устройствата са изключени и без значение от т€хното местоположение. ѕо този начин »“ мениджърите могат да делегират на определени ключови позиции ексклузивен достъп до одобрени приложени€ като едновременно с това поддържат сигурна и защитена среда на работа.

Ѕалансиран подход

Ќ€ма съмнение, че пробивът в защитата и неправомерни€т достъп до информаци€ може да причини значителни финансови и имиджови проблеми на вс€ка компани€ и да нанесе дълготрайни щети. — оглед на огромни€ масив от електронно съхран€вани данни,  до които служителите имат възможност за достъп, управлението на крайните устройства е от ключово значение за успешното внедр€ване на нови дигитални технологии. ѕодбирайки правилните устройства бизнесът може да имплементира всичко в една сигурна и защитена технологична среда, без да жертва продуктивността на своите служители.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас