Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
19 апр
2016
 
 

HP Inc. обновява работните си станции с DDR4

3181 прочитания

Обновяване на работните си станции от серията Z с по-нови хардуерни компоненти обяви HP Inc. Освен това компания представи и ново решение за съхранение на данни от серията Z Turbo Drive. Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe SSD е най-бързият подобен продукт в портфолиото й.

В сравнение с предишното поколение, новите работни станции предлагат 12,5% по-бърза DDR4 RAM памет за по-добра производителност на приложенията, както и подобрения на BIOS за по-висока ефективност на системата, обясняват от HP Inc.

HP Inc. Z440, Z640 и Z840.

Прочетете още: Пазарът на компютри с 11,5% спад в началото на 2016 г.

Трите обновени модела работни станции – Z840, Z640 и Z440 включват многоядрени процесори от ново поколение Intel Xeon, най-новите професионални графични решения от NVIDIA Quadro и AMD FirePro, както и възможност за избор на операционна система Microsoft или Linux. С новата серия процесори Intel Xeon E5-2600 v4, машините на HP Inc. поддържат по-високи скорости на паметта в сравнение с предишното поколение – до 2400MHz, както и до 44 физически ядра на работна станция.

HP Inc. Z Turbo Drive G2

Z Turbo Drive G2 1 TB PCIe SSD пък позволява значително увеличаване на производителността на устройствата, предлагайки до 4 пъти по-висока производителност на четене в сравнение с традиционните SSD дискове. От компанията подчертават, че по-високата производителност идва „почти без разлика в цената“. Настолните работни станции на HP Inc. Z840, Z640, Z440 и Z240 могат да бъдат разширявани с новия продукт, който се монтира на свободен PCIe Gen3 x4 слот.

Според HP Inc. продуктите от серията Z са създадени за индустриите, нуждаещи се от интензивна изчислена мощ, в т.ч. медии и развлечения, графичен дизайн, CAD, архитектура, фотография, производство, финанси, здравеопазване, микрофотография, както и в областта на проучванията на нефт и газ.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас