Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
18 апр
2016
 
 

Жените се интересуват над 5 пъти повече от онлайн здравни услуги

2562 прочитания

Жените у нас използват и се интересуват много повече от електронни здравни  услуги. Това сочи статистика на потребителите на портала за здравни услуги Ofertomat.bg, който се очаква в скоро време да смени името си на Ofertomed.bg. Разликата по полов признак е осезаема – 84% от тях са жени и едва 16% - мъже.

Според изнесените данни около 50 хил. българи месечно се възползват от платени онлайн здравни услуги, техният годишен брой е над 500 хил. Ofertomat.bg предлага прегледи и други медицински услуги с отстъпки на общо 260 адреса, в 88 български населени места, включително всички големи градове в България.

Прочетете още: Облачни системи за българските болници внедрява Телелинк

По данни на компанията, основната група, която се опитва да намери алтернатива за здравето си в интернет, е на жени между 25 и 44 години. В нея попадат средно по 32 200 потребители месечно. При мъжете възрастовата група е сходна, но бум на интереса се забелязва при потребители между 20 и 35 години. Общо 6560 мъже на възраст между 25 и 44 търсят прегледи онлайн.

„Положителната тенденция, която разкриват данните ни от последните месеци е, че все повече жени в България имат превантивен подход към своето здраве и търсят активно варианти за профилактични и други прегледи – с поделя Росица Караджова, управител на медицинската платформа. – Това е добра новина за нацията ни, която традиционно е в челото на много от световните класации по заболеваемост и аз се радвам, че Ofertomat.bg предлага алтернатива, улесняваща и спестяваща средства на този тип клиенти.“

Като тенденция се оформя и осезаем ръст в търсенето на сериозни профилактични прегледи с ЯМР (Ядрено Магнитен Резонанс), прегледи за глаукома, катаракта, ИнВитро лечение, лазерни корекции на зрението и зъбни импланти. Друга интересна тенденция през летните месеци е нарасналото търсене на силиконови импланти, като цените започват от 5500 лв. България предлага изключително конкурентни цени в тази област при качество, което не отстъпва на европейските стандарти. С идването на семейните Великденски празници потребителите се интересуват повече и от стоматологични услуги. Голяма част от сънародниците ни използват връщането си у нас за корекция на зъбите, посочват още от  Ofertomat.bg. Особено търсени са и зъбните импланти, като цените за поставяне на имплант започват от 850 лв.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас