“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | GIS
13 апр
2016
 
 

√»— пазарът Ц всеобхватен и сегментиран

5587 прочитани€
—траница 1 от 2

√еографските информационни системи (√»—) представл€ват набор от инструменти, използвани за разтълкуване на бизнес и геопространствени данни. “е интегрират хардуер, софтуер, данни и услуги за обработка на бизнес и географски реферирани данни. Ќ€кои от другите приложени€ на √»— включват управление на бедстви€та, намиране на подробни данни за местоположение, транспорт, природни ресурси и телекомуникации. јнализаторите от Technavio оцен€ват, че фактори като раст€щата нужда от ефективно управление на земите е един от ключовите двигатели на ръстеж за този пазар. ¬се по-увеличаващи€ се като брой население на планетата повишава сложността на планирането на общността, както и управлението на земите в селските и градските райони. »зползването на стандартните практики за администриране на земите включва работа на харти€, ко€то може да доведе до неточности, които да доведат до незаконни практики като имотни измами и случаи на неразрешено присво€ване.

»люстраци€: SHUTTERSTOCK

√»— технологиите осигур€ват полезна информаци€, свързана с детайли за регистраци€ на земите, за незаетите земни площи, и за минни дейности за по-ефективно управление на земите. Ќещо повече, √»— помагат и за управление на логистичните операции и идентификаци€ на местоположението за по-добро общностно планиране и управление на активите. —поред Technavio, в прогнозни€ период 2016-2020 г. глобални€т √»— пазар ще се развива с годишен темп на растеж от над 10%.

‘актори като все по-активното навлизане на √»— във видеоигрите се очаква да задвижат прогнозите за растеж на този пазар в близките години. »грите съдържат сложни компоненти във виртуалните светове, и именно √»— прави възможни симулациите на тези виртуални географии в игрите. «атова разработчиците на игри използват √»— пространствени набори от данни, за да създават реалистични светове във видеоигрите, за да ги направ€т по-ангежиращи за играчите. Ѕързото разрастване на пазара на видеоигри ще доведе и до ръст на √»— пазара в прогнозни€ период до 2020 г.

“—ветовни€т √»— пазар е свидетел на все по-активно навлизане на ефективни и ефикасни процеси на проектиране при този тип системи. √еодизайнът осигур€ва активен и ангажиран подход към дизайна, съчетан с географи€. ѕроизводителите разработват все повече проектни модели, които им помагат да разработват нови и усъвършенствани √» — технологии” , коментира анализатор от изследователската компани€ Technavio по повод доклада.

—поред проучването, в правителствени€ сектор √»— се използват основно за целите на националната сигурност. — помощта на тези технологии, правителствата получават пълни подробности относно географи€та на страната, разрастването й, подробности за общностното планиране, информаци€ за развитието на селските и градските области, зони с висока степен на опасност, и участъци, пострадали от бедстви€ и аварии.

¬ доклада се изтъква, че липсата на стандартизаци€ и ниската степен на оперативна съвместимост са н€кои от водещите спирачки за навлизането на облачно-базирани √»—.

»зследването е проведено с използване на обективна комбинаци€ от първична и вторична информаци€, включително вход€ща информаци€ от ключовите играчи в индустри€та. ƒокладът съдържа ц€лостна картина на пазара и производителите на √»—, както и анализи на силните и слаби страни, възможностите и заплахите (SWOT) на ключовите играчи на пазара.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
ѕреглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

ѕреглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

 акви нови и интересни неща може да ни разкаже ѕламен Ѕоев от ≈лит —офтуер

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени—амо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

»нтервю с ƒжен Ћупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференци€та DevReach 2018

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас