Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Образование
12 апр
2016
 
 

Старт на видео конкурса на eSkills for Jobs за 2016 г.

3530 прочитания

До 31 юли може да се кандидатства за новото издание на видео конкурса на инициативата eSkills for Jobs за 2016 г. Тазо година той е разделен на три категории: Young digital talent, Innovative App developer и Outstanding digital skills developer. По думите на организаторите конкурсът цели да отличи европейски граждани с добри дигитални умения и отлична грамотност в сферата на ИКТ.

Първата от трите категории, Young digital talent, е насочена към младите хора (16-25 г.) с интерес към програмирането, които искат да разработят видео игра. Те трябва да създадат своята игра, използвайки Scratch, да публикуват видеото в своя Youtube канал и да попълнят регистрационната форма. Първоначалният подбор ще се основава на броя на харесванията в хранилището на Scratch и уменията за компютърно мислене, демонстрирани в създаването на проекта. Одобрените кандидатури ще бъдат поместени в официалния YouTube канал на eSkills for Jobs, където отново ще събират харесвания и споделяния. Награди в тази категория са предвидени за един победител и един подгласник.

Прочетете още: Обявиха номинираните в конкурса Наградите на БАИТ 2015

Innovative App developer е за участници между 18 и 35 г. с интереси в програмирането и разработването на приложения. От кандидатите се очаква да имат основни познания по програмиране, креативни идеи и предприемачески умения и да успеят да създадат прототип на идеята си. Проектите ще бъдат оценявани от разработчици на приложения, а победителят ще получи стипендия за 12-седмично обучение по програмиране в The App Academy в Амстердам. Курсът ще се провежда в работно време в периода януари-март 2017 г.

Последната категория, Outstanding digital skills developer, е за учители, които завършат безплатното онлайн обучение „Развивайте е-умения в класната стая“ и създадат видео за това как развиват дигиталните умения на учениците си. Материалите трябва да са с дължина до 3 мин. и могат да съдържат урок или дейност за повишаване на е-уменията на учениците.

Инициативата eSkills for Jobs е част от усилията на Европейската комисия (ЕК) за адаптиране на европейската икономика към новата цифрова реалност. Проектът обединява над 210 частни ИТ компании, неправителствени организации и държавни институции и се реализира едновременно в 24 държави на ЕС, сред които и България.

На национално ниво инициативата обединява 10 eSkills посланици от държавните институции и бизнеса, както и 50 стейкхолдъри. Организатор на кампанията у нас е Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ).

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас