“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
11 апр
2016
 
 

“рето издание на академи€та У»новаци€ в действиеФ

3277 прочитани€

јлександър √лавчев

“рето издание на академи€ “»новаци€ в действие” стартира производител€т на индустриална хими€ —олвей —оди. ќрганизаторите на инициативата очакват над 100 участници, след като през 2013 г. техни€т брой бе 55, а през 2015 г. нарасна още около 20 души. —ъщо така през тази година академи€та е подкрепена от нови партньори – медодобивни€т завод јурубис Ѕългари€ и Ѕългарската мрежа на глобални€ договор на ќќЌ.

÷ветелина “енева и —пирос Ќомикос

ѕрочетете още: Ќад 240 младежи кандидатстваха в јкадеми€ »новаци€ в действие

∆елаещите насто€щи студенти или завършили висше образование през последните пет години могат да кандидатстват с проекти в следните три теми:

  • —оциални иновации за ефикасно използване на ресурси;
  • “ехнологични иновации за ефикасно използване на ресурси;
  • «дравословен живот и спортуване.

‘ормата за регистраци€ ще е активна на сайта на инициативата след средата на април. “»новаци€ в действие” се провежда едновременно в —офи€ и ¬арна, като участниците от други градове ще имат възможността да са вклюват чрез онлайн обучителни сесии. јкадеми€та завършва с конкурс, като отличените получават като награда възможности за допълнително обучение и образование.

“ћного млади хора имат нови идеи, но трудната част е т€хната реализаци€, ако не разполагаш със собствен бизнес или не си част от гол€ма компани€ – сподели —пирос Ќомикос, изпълнителен директор на —олвей —оди јƒ, по време на официални€ старт на новото издание на инициативата. – “ова, което искаме да дадем на младите допълнителен “багаж” от знани€, който да ги насочи къде да отидат и в какво да внимават, така че проектите им да станат реалност.”

÷ветелина “енева, основател на The Business Institute, партньор на инициативата, най-общо казано представл€ва сери€ от практично ориентирани работилници, в които млади хора има възможност да създадат идеи и те да бъдат развити. ¬сички участници минават през безплатни обучени€ и получават подкрепа е експертни мнени€  от ментори и лектори-практици. ““ънката червена нишка през ц€лото време е обучението и образованието”, подчерта “енева.

“им  урт и ќгн€н “ра€нов

Ѕългарската мрежа на глобални€ договор на ќќЌ възнамер€ва да превърна инициативата в колективен проект, което ще доведе до включването в не€ на още компании, об€сни нейни€т председател – ќгн€н “ра€нов. “ой подчерта че говорейки за иновации не тр€бва да се разбира предприемачество, тъй като иновациите биха могли да бъдат реализирани по други начини. ÷елта според “ра€нов е подкрепата на всички възможни такива пътища.

ѕазарът днес не прощава статичността и компаниите тр€бва посто€нно да преосмисл€т своето съществуване, сподели “им  урт, изпълнителен директор на јурубис Ѕългари€ јƒ. ѕо думите му организациите не следва да очакват иновациите да идват само от техните развойни отдели, които после да бъдат окомплектовани в бизнес модел. ¬место това те тр€бва да са отворени и да се оглеждат за различни източници за иновации.

јник ¬ан  алстер

ќфициален гост на събитието бе и Ќ.ѕр. јник ¬ан  алстер, посланик на Ѕелги€ в Ѕългари€. “€ изрази своето задоволство от факта, че е част от проекта вече трета година и че той е доказал ефективността си.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас