Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Технологии
08 апр
2016
 
 

IKEA разработи приложение за виртуална кухня за очилата HTC Vive

4797 прочитания

Очилата за виртуална реалност HTC Vive, които набират все по-голяма популярност, се сдобиха с мощен и нетрадиционен партньор. Шведската компания за мебели IKEA пусна първото си приложение за виртуална реалност за тези очила. Приложението IKEA VR Experience е базирано на водещата геймърска платформа Steam на Valve и е разработено в сътрудничество с френската компания Allegorithmic, използвайки и Unreal Engine 4 на Epic Games.

През последните години IKEA прочува различни нови технологии като начин за подобряване на обслужването на клиентите. IKEA използва различни дигитални инструменти и идентифицира виртуалната реалност като един от начините за развитие. IKEA VR Experience е виртуална кухня, която ще показва реалните размери на потребителя.

Една от функциите на IKEA VR Experience е възможността за промяна на цвета на шкафовете и чекмеджета с едно кликване. “Друга особеност е възможността да се „смалите“ до размера на малко дете (100 см) и да се придвижвате в кухнята. Можете също така да се „уголемите“ до височина 195 см и пак да се придвижвате. Тези функции ще бъдат полезни от гледна точка на безопасността, тъй като ходенето из стаята в обувките на някой друг ви дава възможност да откриете скритите опасности”, обясняват от IKEA.

Прочетете още: IKEA пусна мебели с вградени безжични зарядни

IKEA VR Experience е пилотен тест за проучване на нови възможности за клиентите. В бъдеще идеята за виртуална реалност може да бъде една възможност за клиентите да тестват нови кухненски решения, преди да ги купят, заявяват от шведския производител.

Първо се избират подходящи модули за шкафовете

След това можете да промените покритието и цветовете

Можете да разглеждате кухнята от височината на малко дете

Да ползвате шкафовете, да отваряте и затваряте виртуалните чекмеджета, все едно сте в истинска кухня

А това е цялото меню с виртуалните функции на новото приложение нa IKEA

Виртуалната реалност се развива изключително бързо и в следващите пет до десет години тя ще бъде неразделна част от живота на хората. Знаем, че виртуалната реалност ще играе важна роля в бъдещето на нашите клиенти. Тя може да даде възможност на клиентите да изпробват различни решения за обзавеждане на дома преди да решат да направят покупка", споделя Йеспер Бродин, управляващ директор на шведското поделение на IKEA.

IKEA VR Experience ще се актуализира непрекъснато до края на август, когато приключва тестовият му период. Приложението Ikea VR Experience е достъпно за сваляне безплатно в Steam.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас