Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
05 апр
2016
 
 

Dell пуска компютри и работни станции за виртуална реалност

2267 прочитания

Компютърни конфигурации и работни станции за ползване и създаване на съдържание от типа виртуална реалност (VR) за HTC Vive или Oculus Rift обяви Dell. Също така компанията обяви и минимални хардуерни изисквания за оптимално VR преживяване. Машините са разработени в сътрудничество с Adobe, Dassault Systems, Intel, AMD и Nvidia.

Обновените работни станции Dell Precision Tower 5810, 7810 и 7910 и Rack 7910 са подобрени с нови Intel Broadwell EP процесори, които имат повече ядра и производителност за многонишкови приложения, които са идеални за професионално моделиране, анализ и изчисления.

Dell Precision

Прочетете още: ProSupport Plus на Dell вече обхваща и България

Като допълнителни опции се предлагат професионални графики от AMD и NVIDIA, както Dell Precision Ultra-Speed PCle дискове.Също така компанията разширява също своите предложения за водно охлаждане, които (по нейни данни) подобряват акустиката на системата с до 38 процента.

По думите на Дан О’Брайън, вицепрезидент на отдела за виртуална реалност в HTC, виртуалната реалност има потенциал не само в гейминг сферата, но за области като образованието, инженеринга, медицината, дизайна и търговията.

Работните станции с новите хардуерни опции Dell Precision Tower 5810, 7810 и 7910 и Rack 7910 могат да бъдат закупени директно от сайта на Dell от 5 април.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю
Фирмите представят
Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

Дизайнерската WiFi система Covr на D-Link осигурява супербързо покритие и в големи домове

D-Link предложи Wi-Fi системи за два и три честотни обхвата, използващи технологията MU-MIMO

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас