Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
05 апр
2016
 
 

Brocade купува Ruckus Wireless за $1,2 милиарда

Всички аспекти на партньорската програма Big Dogs на Ruckus се запазват.

2578 прочитания

Доставчикът на мрежов хардуер Brocade обяви днес, че ще добави още една компания в своето безжично портфолио, а именно Ruckus Wireless, като сделката се оценява на $1,2 милиарда.

Селина Ло, CEO на Ruckus, ще остане начело на компанията и при вливането й в Brocade. Ruckus ще оперира като самостоятелно бизнес поделение.

Целта, според Brocade, е да разшири корпоративните мрежови предложения на компанията и да вдигне печалбите си, тъй като безжичните продукти демонстрират растеж.Ruckus ще работи като поделение на Brocade и ще се ръководи от досегашния си главен изпълнителен диркетор Селина Ло, който ще докладва директно на шефа на Brocade Лоойд Карни, според когото безжичната компания ще продължи да работи както досега.

Прочетете още: EnGenius: Управление на WiFi мрежи с до 10 000 едновременни клиенти

Дейвид Джонсън, шеф на Fresh Group Wireless (канадски риселър на Ruckus), заяви че ще изчака с оценката на сделката. „Brocade е качествена компания, харесвам техните продукти. Това е добър ход от тяхна страна, така че няма да имам проблеми, каза той. - Но както при всяко сливане има притеснения относно промените на продуктовите линии или преструктурирането на търговските канали.“

Според него е избегнат по-лошия сценарий, а именно Ruckus да бъде придобита от Cisco например, което щеше да означава силно ограничаване на конкуренцията на безжичния пазар.

Всички аспекти на партньорската програма Big Dogs на Ruckus, включително нива на партньорство, сертификации, търговски програми, отстъпки и други остава непроменeни засега, заяви Емил Йотов, управител на RTS Computers, която дистрибутира Ruckus у нас. Търговските и инженерните екипи, подпомагащи продажбите на Ruckus, също ням да се променят, са заявили от американската компания.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас