“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ћалък и среден бизнес
04 апр
2016
 
 

Ќови 53 проекта получават над 28,5 млн. лв. по ќѕ» 

ѕроектите са одобрени за финансиране от общо 203 проектни предложени€, подадени по трети€ краен срок на процедурата, насочен към кандидати от сектори на интензивни на знание услуги - научно-изследователската и развойна дейност, издателска дейност, обработка на данни и хостинг, програмиране и други »“ продукти и далекосъобщени€.

5885 прочитани€
—траница 1 от 2

Ќад 28,5 млн. лв. получават нови 53 проекта по процедура „ѕодобр€ване на производствени€ капацитет в ћ—ѕ“ по ќперативна програма „»новации и конкурентоспособност“ (ќѕ» ) 2014-2020. ƒоговорите за предостав€не на безвъзмездна финансова помощ б€ха връчени от министъра на икономиката Ѕожидар Ћукарски и заместник-министъра ƒаниела ¬езиева на официална церемони€. ѕроектите са одобрени за финансиране от общо 203 проектни предложени€, подадени по трети€ краен срок на процедурата, насочен към кандидати от сектори на интензивни на знание услуги. “акива са научно-изследователската и развойна дейност, издателска дейност, обработка на данни и хостинг, програмиране и други »“ продукти и далекосъобщени€, посочват от ћинистерството на икономиката.

”правл€ващ орган на ќперативна програма „»новации и конкурентоспособност“ за програмни€ период 2014 – 2020 е главна дирекци€ „≈вропейски фондове за конкурентоспособност“, ко€то е в състава на специализираната администраци€ на министерството на икономиката.

„ќѕ»  бе една от първите програми, които стартираха в нови€ програмен период. ƒо момента са одобрени над 470 проекта по трите крайни срока за кандидатстване по първата процедура. “е ще получат безвъзмездно финансиране от близо 259 млн. лв.“, посочи министър Ћукарски. ѕо негови думи тези резултати €сно показват амбици€та на екипа на ћинистерство на икономиката да работи в подкрепа на бизнеса. “ой подчерта, че това е един много сериозен ресурс, който министерството инвестира в изграждането на икономика, базирана на знание и иновации; икономика, ко€то създава висока добавена стойност. „Ќад€вам се с изпълнението на проектите да постигнем реални и съвсем осезаеми резултати – нови работни места; засилени пазарни позиции и повече продажби; по-високи доходи и перспективи за служителите и работниците, без които успехите на българските предприемачи не биха били възможни“, допълни Ћукарски. “ой увери присъстващите, че могат да разчитат на пълна подкрепа от страна на екипа на министерството, чи€то задача е да осигури ефективното разходване на европейски средства в полза на български€ бизнес.

ѕрочетете още: ѕочти 98 млн. лв. за внедр€ване на иновации в предпри€ти€та по ќѕ» 

»кономически€т министър отчете и изключително позитивните резултати от предвиденото по процедурата приоритетно третиране на проекти от —еверозападна Ѕългари€. — м€сто на изпълнение в този район са 65% от всички одобрени по трети€ краен срок проекти.

1 2
Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас