Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Информационно общество
01 апр
2016
 
 

Система на Milestone помага за защита на животните в зоопарка в Дъблин

Благодарение на системата за видеонаблюдение, служителите, които се грижат за животните, реагират на нощните атаки от диви язовци и видри спрямо фламинго и яйца на щрауси.

3795 прочитания

Системата за управление на IP видео на Milestone Systems, базирана на отворена платформа (VMS), помага на зоологическата градина в Дъблин, Ирландия, да предпазва животните и тяхното потомство от нощни атаки от местни диви язовци и видри. 

Служителите, които се грижат за животните в дъблинския зоопарк, отчитат намаляване на броя на яйцата на щраусите, както и необясними наранявания и смъртни случаи на фламинго през нощта. Решението Milestone VMS интегрира XProtect Corporate софтуер с Axis инфрачервени камери, които уловили в кадър кражбите на дивите язовци и атаките на дивите видри. Интеграцията на системите на Milestone и Axis, извършена от партньора по инсталацията Kelcom, довела до стратегически подобрения в сигурността в зоопарка, които вече осигуряват защитата на животните.

Заловен в крачка див язовец, докато похапва щраусови яйца и прикрива следите си.

Прочетете още: Milestone Systems с нов регионален директор продажби

Пазачите били ентусиазирани и да се научат как да използват видеокамерите, за да изучават поведението и дейностите на животните, докато защитават благосъстоянието на създанията под тяхна опека. Новите Axis инфрачервени камери били инсталирани с корпоративния софтуер за управление на видео Milestone XProtect Corporate, за да осигурят видео на живо и на запис, което може да се гледа на пет различни компютърни станции в зоопарка посредством решението XProtect Smart Client. Общо 140 нови Axis мрежови камери бяха инсталирани от сертифицирания експертен партньор на Milestone - фирма Kelcom.

В допълнение на превантивните мерки, насочени към спиране на нощните атаки от дивите животни спрямо птиците и яйцата им, технологичното решение отговорило и на допълнителни нужди на зоопарка в Дъблин. Осигуряването на периметъра, благосъстоянието на животните и изследването на поведението на обитателите на зоопарка са се повлияли положително от въвеждането на видеонаблюдението.

Страши пазачът Брендан Уолш неотдавна завърши тригодишно изследване на слоновете в зоологическата градина, за да разбере по-добре техните модели на сън и поведението им през нощта. “Чрез интензивно изучаване на изображенията, събрани от видеосистемата Milestone XProtect от инфрачервените камери, инсталирани в къщичките на слоновете, ние научихме изключително много за различните модели на сън на слоновете на различна възраст”, заяви той.

Брендан Уолш

Дъблинският зоопарк е официално най-голямата семейна атракция на Ирландия и се радва на над 1 милион посетители годишно. Съблюдаването на практиките за благосъстояние на животните, препоръчани от европейските и световните асоциации, са важни за техните съвместни изследвания в запазването на видовете, биологичните и ветеринарните науки.

Зоопаркът е обитание на редица редки, защитени и изчезващи видове, сред които чилийското фламинго, хумболтовият пингвин, африканското окапи и др.

Чилийски фламинго в Дъблинския зоопарк

Хумболтов пингвин в зоопарка в Дъблин

Окапи в зоопарка в Дъблин

Оперативния мениджър на зоопарка и 12 от 44-те пазачи в зоологическата градина вече могат да достъпват 360 градусова панорама на снимки чрез Milestone Mobile, ако искат да наглеждат животните, за които отговарят, през нощта.

Системата за наблюдение, осигурена чрез интеграцията на системи на Milestone и Axis, извършена от Kelcom

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Интервю

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Иван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ниИван Георгиев, Kaufland Service: Развитието е ключово за бизнеса ни

Марката Кауфланд е позната у нас с веригата си от хипермаркети. Малцина обаче знаят, че от България се поддържат някои от нейните ключови системи, както и че тук се разработват перспективни технологии, които тепърва ще бъдат внедрявани в...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас