Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
31 мар
2016
 
 

Финално: Foxconn купува 66% от Sharp за $3,4 млрд.

2198 прочитания

Китайската компания Foxconn Technology Group, позната най-вече като асемблатор на много от продуктите на Apple, придобива мажоритарен дял от световно известната японска марка Sharp. Договорената сума от 389 млрд. йени (3,43 млрд. долара) обаче е по-ниска от предварително спряганите над 6 млрд. долара.

Очаква се сделката да подобри позициите на Foxconn при предлаганите от компанията услуги по асемблиране и ще й даде достъп до широк кръг от електронни компоненти и потребителски устройства. Второто ще позволи на производителя да обхване по-голям дял от добавената стойност между проектирането и доставката на продукти.

Прочетете още: Foxconn дава над 6 млрд. долара за мажоритарен дял в Sharp

Sharp e известна като производител на домашна техника, най-вече около бизнеса си с телевизори, но предлага също така принтери, проектори, телефони и POS системи. Освен това компанията произвежда голяма част от компонентите за своите продукти, включително LCD панели, захранвания, радио приемници и електронни сензори за цифрови фотоапарати.

Напоследък обаче бизнесът на японския производител върви надолу като загубите през последното тримесечие на финансовата 2015-а възлизат на 208 млн. долара, а за деветте месеца от началото на годината пък наближават 1 млрд. По всичко личи, че очакваните резултати за последната четвърт, приключваща на 31 март, също не са розови.

През февруари Sharp удължи за още една година стратегията си за намаляване на разходи чрез намаляване на възнагражденияна на служителите си (с 3% за мениджмънта и с 2% за останалите служители). Мярката влезе в сила в средата на 2015 г.

Слабите резултати на Sharp почти провалиха сделката с Foxconn. В края на февруари от японската компания обявиха, че бордът на директорите й е постигнал съгласие за емитиране 3,28 млрд. обикновени акции на цена 118 йени на акция и на 8,62 млрд. такива без право на глас за 11800 йени всяка, в замяна на плащане в размер 489 млрд. йени от страна на китайците. Почи веднага Foxconn замрази сделката за проучване на дълговете на Sharp.

Проучването е довело до сериозно намаляване на предлаганата сума по сделката.

ЕТИКЕТИ:
FoxconnSharpсделка
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас