Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Монитори
29 мар
2016
 
 

Професионален 5K монитор от Philips

5842 прочитания

Професионален монитор с 5К резолюция - 5120 x 2880 пиксела, четири пъти повече пиксели от Quad HD (1440p) и 50% повече в сравнение с Ultra HD (2160p) обяви лицензният партньор на Philips MMD. Това е първият подобен продукт в pпортфолиото на компанията.

Според производителя новият 27-инчов Philips 275P4VYKEB е фабрично калибриран и осигурява 99% фабрично калибрирано съответствие на цветовете с Adobe RGB и 100% с sRGB. С поддръжката на 10-битов цвят, новият дисплей предлага богата дълбочина и може да показва над един милиард различни цветове. 12-битовата вътрешна обработка допълнително „изглажда“ цветопредаването – без градации или лентови нюанси.

Прочетете още: Инициативата за тестване на телевизори на Philips събра над 75 видеа

От там обясняват, че 5K резолюцията добавя допълнителни 1000 хоризонтални линии и 700 вертикални реда от пиксели към екранната площ в сравнение с 4К монитор. По този начин се осигурява допълнително място, което помага на потребителите да работят по-продуктивно и ефективно, получавайки място за допълнителен CAD инструмент например. По този начин се избягва и необходимостта от добавяне на втори монитор и така се намалява умората у потребителя, на който вече не се налага да мести погледа си и да префокусира върху два екрана.

Дисплеят разполага още с уебкамера и микрофон за съвместна работа и споделяне с колеги и клиенти, както и с вградени високоговорители за живо аудио възпроизвеждане. Също така поддържа USB 3.0 свързаност, като един от портовете позволява и бързо зареждане на мобилни устройства.

Новият Philips 275P4VYKEB с препоръчителна крайна цена от 3099 лв. с ДДС ще бъде наличен в началото на месец април.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас