Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Телекомуникации
24 мар
2016
 
 

Novatel откри своя точка в центъра за данни Датикум

Novatel е част от групата на Deutsche Telekom и има над 40 точки на присъствие в България

3451 прочитания

Операторът за телеком услуги на едро Novatel (част от групата на Deutsche Telekom) откри нова точка на присъствие в българският център за данни Датикум, съобщиха от българската компания, част от Сирма Груп Холдинг. „Чрез присъствието на един от най-големите световни телекоми, настоящите и бъдещи клиенти на Датикум могат да се възползват от гарантирана Интернет услуга директно от Novatel/ Deutsche Telekom, защитена свързаност на офисите си към облачната инфраструктура на Датикум, както и директен пренос до най-големите европейски интернет телеком „борси“ като DE-CIX, AMS-IX и други“, коментират от Датикум.

Deutsche Telekom е един от водещите световни оператори с над 156 милиона мобилни и 29 милиона фиксирани абонати. Компанията оперира в над 50 страни и има 225 200 служителя в цял свят. Общите приходи на групата на Deutsche Telekom за 2015 г. е 69,2 млрд. евро.

„Стратегията на Novatel да предоставя интегрирани телекомуникационни решения включва разширяване на покритието на мрежата в ключови центрове за данни в региона. Избрахме именно Датикум, които се доказаха като водещ доставчик на колокационни и облачни услуги през последните години. Чрез новата ни точка на присъствие, клиентите на Датикум ще получат достъп до IP услугите и мрежата на един от най-големите телеком оператори в Европа“, коментира Камен Георгиев, търговски директор на Новател.

Прочетете още: Регулация и свита икономика „потопиха“ телеком услугите

„В Датикум от години се стремим да осигуряваме възможно най-качествените и надеждни услуги на нашите клиенти. Партньорството ни с Novatel е поредната правилна крачка в тази посока. Нашите клиенти ще могат да ползват мрежови и IP услуги на доказан лидер от групата на Deutsche Telekom - без ограничения или допълнителни такси за свързаност“, добавя Георги Цеков, търговски директор на Датикум.

Novatel е създадена в края на 2004 г. като част от групата на Deutsche Telekom и оперира високотехнологична оптична транспортна мрежа в Югоизточна Европа, като само в България има над 40 точки на присъствие. През 2015 г. Novatel заедно с партньорите от групата на Deutsche Telekom са пуснали в експлоатация нова транспортна мрежа с капацитет 4 TB, която свързва Турция и Близкия изток със Западна Европа.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас