Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
24 мар
2016
 
 

Стартиращата БГ фирма MammothDB спечели наградата TechTrailblazers

4513 прочитания

Българският разработчик на аналитични инструменти за Големи данни MammothDB спечели престижната международна награда на TechTrailblazers в категорията “Big Data“. В тази категория конкуренцията е била много сериозна, като в освен младата българска фирма в нея са участвали две американски (бостънската Deep Information Sciences и Nutonian от Съмървил) и една британска компания (Illumr) със средно финансиране от по 10 милиона долара.

MammothDB ще сподели наградния фонд от $50 000 с победителите в останалите 10 категории (Облачни решения, Развиващи се пазари, Финансови технологии, Интернет на нещата, Мобилност, Мрежи, Сигурност, Съхранение на данни, Виртуализация и т.нар. Firestarter). MammothDB печели и второ място в друга категория на конкурса - „Развиващи се икономики“. Победител в тази категория е пекинската GeiLi Giving.

MammothDB има 100% положителен годишен ръст и екип от 35 души, с който обслужва големи клиенти в Европа, Америка и Азия. DHL например използва решението на MammothDB , за да анализира натрупаните до момента данни и на тази база предвижда бъдещите разходи за въздушен транспорт за 1 месец напред. Cisco също разчита на MammothDB, като с този аналитичен инструмент отчита обемната информация от системите за онлайн поддръжка, свързани с гарантирането на качеството на услугите на компанията. Publicis пък разчита на MammothDB за анализа на социалните медии сред множество платформи и потоци от данни. В началото на февруари т.г. MammothDB получи и годишната награда на БАИТ за „Бизнес иновативност “ на 2015 г.

Прочетете още: Бисерка Йовчева от Шуменския университет със специална награда на БАИТ

В началото на февруари т.г. MammothDB получи и годишната награда на БАИТ за „Бизнес иновативност “ на 2015 г.

„Обещанието, че Големите данни ще променят начина, по-който организациите взимат решения като им позволява да вникнат в техните купища данни, бе много амбициозно. Гордеем се, че сме от малкото компании, които превръщат това обещание в реалност с всеки наш клиент. Наградата на TechTrailbazers потвърждава, че вървим в правилната посока“, заяви Стийв Кайл, изпълнителен директор на MammothDB.

„MammothDB успешно се конкурира с установени корпоративни гиганти като Oracle и Teradata. България е хубаво място за създаване на иновативна технология. Още по-важно – България е страхотно място за изграждането на устойчиви бизнеси с висока добавена стойност“, добавя маркетинг директорът на българския стартъп Боян Бенев.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас