Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
20 мар
2016
 
 

NetEvents обяви наградите за облачни иновации 2016

Отличия от технологичната преса и анализаторите получиха разработчици на облачни решения в 4 категории.

5309 прочитания

Награди за облачни иновации в 4 категории връчи на годишната си европейска конференция NetEvents. Финалистите и победителите в категориите решение за облаци и центрове за данни, решения за облачна сигурност, корпоративно SDN решение и корпоративна облачна услуга бяха определени от жури, включващо представители на технологичната преса от цял свят и анализатори от най-реномираните аналитични компании.

При облачните решения за ЦОД наградата бе връчена от Пим Билдърбийк, анализатор от METIS FILES, на Лиз Хардинг от NaviSite Европа. Виртуализацията трансформира ИТ средата, осигурявайки спестени разходи, динамично предоставяне на услуги и централизирано управление, а все повече предприятия и правителствени служби мигрират някаква част от бизнеса си в „облака“. Новопоявяващи се центрове за данни както и дългогодишни играчи предлагат помощ на ИТ отделите да се справят с предизвикателствата, поставени от виртуализираните инфраструктури и облачните изчисления. Отличието за NaviSite е за най-иновативно облачно решение, предоставящо максимални бизнес предимства.

наградата бе връчена от Пим Билдърбийк, анализатор от METIS FILES, на Лиз Хардинг от NaviSite Европа

Прочетете още: Хибридният облак е подходящ за всички фирми, но не и за всички задачи

За най-добро облачно защитно решение бе наградена стартиращата компания Cylance, като кристалната статуетка бе дадена на Грег Фитцджералд, главен маркетинг директор на Cylance. Именно сигурността е една от големите тревоги на потребителите, които искат да преминат към облака. Експертите предвиждат нови типове атаки, създадени да разрушат ИТ инфраструктурата на цяла държава. Журито е оценило възможностите на Cylance да предостави иновативна, практична и ефективна защита на облака.

кристалната статуетка бе дадена на Грег Фитцджералд, главен маркетинг директор на Cylance

При SDN решенията за корпоративния сектор отличието бе за Sonus Networks. Заради липсата на представител на щатската компания, отличието получи Камий Мендлер, анализатор от Ovum. Статуетката бе връчена от друг анализатор – вицепрезидентът на Gartner Ян Кийн.

Заради липсата на представител на щатската компания, отличието получи Камий Мендлер, анализатор от Ovum. Статуетката бе връчена от друг анализатор – вицепрезидентът на Gartner Ян Кийн.

Само за 2 г. SDN се превърна в мрежова технология от бъдещето, а доставчиците на облачни услуги започват да внедряват SDN и протокола OpenFlow в някои от най-големите центрове за данни в света. Малките и средни предприятия все още трудно се решават на този ход, така че журито е оценило SDN решенията от гледна точка на по-лесна миграция и бърза възвръщаемост на инвестицията, което да окуражи фирмите да направят първите стъпки към комуникациите от бъдещето.

В категорията „Облачни услуги за предприятия“ бяха наградени двама от финалистите - Dell Boomi и Symphony. За тези услуги са важни редица параметри като SLA договори, мащабируемост, адаптивност, географско покритие с ниска латентност и др.

Отличие за облачни услуги за корпоративния сектор бе връчена от Камий Мендлер от Ovum на Енио Караро (Mind Mercatis), който прие наградата от името на Dell Boomi

Саманта Сингх от стартиращата фирма Symphony, получи приз за иновативно облачно корпоративно решения на 2015 г.

Symphony променя начина, по който хората си сътрудничат в XXI век, коментира Жан-Баптист Су, технологичен редактор във Forbes. - Тази комуникационна платформа може да замени е-поща, интегрирайки всички останали популярни комуникационни инструменти (чат, SMS, споделяне на информация) и да стане идеалния придружител в нашия изцяло мобилен, забързан и непрекъснато свързан цифров живот.“

Наградите за иновации бяха връчени по време на конференцията NetEvents EMEA Press & Analyst Summit в Рим на 17 и 18 май 2016. Двудневното събитие предложи „горещи“ дебати, презентации и двустранни срещи с визионери и водещи анализатори, включително д-р Кристиан Буш, зам.-директор на Лабораторията „Innovation and Co-Creation” в Лондонското училище по икономика (London School of Economics) и Алесандро Талота, президент и CEO на Telecom Italia Sparkle.

Според Марк Фокс, главен изпълнителен директор на NetEvents, “наградите предлагат добра възможност да се подобри имиджа на компанията пред водещите технологични медии. Освен това тези награди досега са осигурили над $100 000, дарени за проучвания в областта на рака на простата.“

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Преглед на тенденциите и обобщение на ERP пазара през 2018

Какви нови и интересни неща може да ни разкаже Пламен Боев от Елит Софтуер

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас