Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
20 мар
2016
 
 

Apple вижда слабости в искането на ФБР преди съдебното изслушване

Заявката за нов свидетел в последната минута може да означава промяна в мисленето на ФБР, заявиха от Apple.

2363 прочитания

Искането на ФБР в последна минута да извика свидетел за предстоящото на 22 април изслушване в съда по делото за телефона iPhone от Сан Бернардино, показва, че ще агенцията може би чувства слабостта на своите правни аргументи, заявиха от Apple.

В сряда вечер ФБР поиска изслушване за свидетелстване, което означава, че съдът ще изслуша показания на живо на експерти на двете страни. Apple се съгласи с искането на ФБР.

Говорейки пред репортери в петък, адвокатите на Apple казаха, че заявката на ФБР е била изненада за тях, като те не разбират защо правителството иска да представи пред съда свидетели.

Прочетете още: Всичко, което искате да знаете за битката на Apple с ФБР (обновена)

Ако адвокатите вярват, че разполагат със силни юридически аргументи, те обикновено спорят в съда без да се затормозяват със свидетелстване при такъв тип изслушвания, така че искането може би показва, че ФБР не се чувства „комфортно“ в ситуация, при която би разчитала само на правни аргументи, каза адвокат на Apple.

Apple ще представи двама свидетели: Ерик Ньоншвандер, водещият й експерт по криптография, и Лиза Оле, адвокат на Apple, която преговаря с ФБР при заявките за подробностите в телефона.

Компанията планира да оспори искането на агенцията на базата на досегашната си теза – че Законът All Writs Act, датиращ от края на XVII век, на който правителството базира своите аргументи, не позволява на разследващите да принуждават Apple да разработва специален софтуер, който би дал в ръцете на ФБР безгранични възможности да разбие паролата в iPhone-а.

Някои подробности, свързани с взаимоотношенията между Apple и щатското Министерство на правосъдието, бяха скрити заради конфиденциалния им характер, но адвокатите на Apple казаха, че се надяват тези ограничения да бъдат премахнати заради искането за свидетелски показания.

Изслушването пред калифорнийския съд е насрочено за вторник в 13 часа местно време, акто се очаква то да продължи поне до 17 часа.

IDG News Service

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас