Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
16 мар
2016
 
 

Security Expo 2016 с акцент върху дигиталните технологии

2955 прочитания

Александър Главчев

От 16 до 19 март в Интер Експо Център в София се провежда традиционното изложение за решения от сферата на безопасността Security Expo. Според организаторите един от основните акценти тази година са дигиталните и смарт технологиите за сигурност – ако досега компаниите за залагали предимно на хардуера, то сега сред решенията им все по-често присъстват софтуерни продукти и пакетни предложения.

Ивайло Иванов

Прочетете още: Форум за сигурност при дигиталните разплащания на Security Expo 2016

“В тазгодишното издание можем да се похвалим с по-богата и разнообразна съпътстваща програма, която ще даде допълнителна добавена стойност на изложението”, обяви по време на официалното откриване на Security Expo 2016 Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център – организатор на събитието.

Близо 140 фирми са представени на тазгодишното издание на изложението, каза Цветан Симеонов, председател на БТПП (Българска търговско-промишлена палата), които са негов съорганизатор. Той също отчете присъствието на високо технологични компании на щандовете. “Заинтересовани сме бизнесът в България да работи в обстановка на сигурност, която да му позволи да не губи ресурси, прехвърляйки свързаните с нея дейности на експерти и технологични решения”, подчерта Симеонов.

Цветан Симеонов

Security Expo отново се провежда под патронажа на Министерството на вътрешните работи и затова гост по време на официалното откриване бе главният секретар на МВР Георги Костов. По думите му през своите 23 години история изложението се утвърждава като авторитетен форум за специалистите от сферата на охраната, сигурността и безопасността и взаимодействие между институциите и бизнеса.

Георги Костов

Основен акцент в съпътстващата конферентна програма Костов посочи предстоящото на 17 март събитие за сигурност при дигиталните разплащания. Темата е повече от актуална имайки предвид все по-голямата разпространеност на електронните плащания и онлайн търговията. Според него акцентът е и в синхрон с един от приоритетите на МВР през 2016 г. – противодействие на кибер престъпността.

Тази година на изложението могат да се видят продукти акто камери с вградени възможности за видео анализ, специализирани твърди дискове за запис на информацията от системи за видеонаблюдение, продукти за сателитни комуникации, системи за защита на банкомати, решения за контрол на достъпа и т.н.

За трета поредна година Security Expo се провежда заедно с Българска строителна седмица. Входът и за двете посещения струва 3 лв. през седмицата и ще е безплатно в събота.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Само за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жениСамо за 6 месеца инициативата Vue Vixens е обучила над 400 жени

Интервю с Джен Лупър, старши developer advocate в Progress и основател на Vue Vixens, лектор на конференцията DevReach 2018

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас