Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Безжични
16 мар
2016
 
 

EnGenius: Управление на WiFi мрежи с до 10 000 едновременни клиенти

RTS Computers пусна у нас устройствата за безжични мрежи на тайванската enGenius.

5666 прочитания

Владимир Владков

WiFi системи за външен и вътрешен монтаж, поддържащи до 100 активни клиенти представи тайванската компания enGenius на семинар в София, организиран от дистрибутора й у нас RTS Computers. Решенията й са малко по-евтини от системите на Ruckus Wireless (внедрявани у нас също от RTS), а тайванската компания е основен OEM производител на професионалните и корпоративни решения на Cisco, Avaya, Ruckus, Enterasys, Fortinet, Extreme Networks, Dell SonicWall и други, обясни Марк ван Гомпел, специалист техническа поддръжка в европейското поделение на EnGenius, базирано в Холандия.

Марк ван Гомпел, специалист техническа поддръжка в европейското поделение на EnGenius, базирано в Холандия.

Прочетете още: IDC: Световният пазар на WLAN устройства се развива добре през първото тримесечие на 2013

„Компанията е част от Seano Group, а 40% от акциите в нея са собственост на най-големия тайвански телеком Chunghwa Telecom, който държи 70% от продажбите на мобилни устройства в Тайван.

Едно от предимствата на решенията на enGenius, е че преминават през всички възможни тестове, гарантиращи безпроблемна работа дори в страни с влажен климат. Тестовете включват изпитания във воден резервоар, пръскане със солен разтвор, тест на пистите на платките, зала за изпитания на антените, вибрационен тест, тестове на изпускане, изпитания на устройствата в работен режим при много високи и много ниски температури и др., добавя ван Гомпел.

Решения на enGenius

Благодарение на технологията Beamforming и изключително чувствителните антени, устройства успяват да „чуят“ дори слаби сигнали от клиентите, а това подобрява обхвата на безжичните мрежи, коментират от RTS.

Новата серия Neutron

включва комутатор EWS + софтуера ezMaster за управление и контрол на комутатори и точки за достъп (AP), обяснява Ангел Станоев от RTS Computers.

EzMaster се ползва и при трите сценария на безжични внедрявания – локални мрежи, отдалечени мрежи и едновременно управление на локални и отдалечени мрежи. При локално разгръщане в същата зона (подмрежа) се следят и управляват локалните комутатори и точки за достъп. Ако фирмата добави още офиси в целия град, системата може да наблюдава какво се случва в различните зони (крос подмрежи). „С платформата ez Master Network Management можете да управлявате до 10 000 клиенти едновременно“, добави Станоев.

Ако се ползва комутатор на трети външен производител, с ezMaster може да се правят само конфигурация и настройка на точките за достъп Neutron. Ако се ползва и комутатор Neutron, администраторът разполага с всички функции, включително SmartSync Redundancy (по 50 AP и/или комутатори), поглед към цялостната топология, интелигентно отстраняване на повреди, включване/изключване на PoE портове, изолиране на клиенти. С функцията BAN Wireless Client администраторът лесно може да избере и да блокира фалшив клиент. Роумингът между отделните устройства е много бърз, под 50 милисекунди.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас