Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Роботи
16 мар
2016
 
 

iRobot обяви нова роботизирана подочистачка Braava jet

Освен ежедневна поддръжка на твърди подови настилки, роботът се справя и със засъхнали петна

3708 прочитания

Ново роботизирано решение за почистване обяви американската компания iRobot. Решението Braava jet е създадена специално за измиване на твърдите подови настилки с интензивни замърсявания. “Tя ще е идеалният помощник при почистването на кухни и мокри помещения”, обяснява Юлия Попчева, маркетинг мениджър на iRobot България. - Роботът е по-компактен от модела Scooba, разполага с вибрираща почистваща глава, прецизна система за разпръскване на течности и нов тип почистващи панели, за да се справя дори със засъхнали петна на трудно достъпни места – под кухнеските шкафове или около тоалетната”, добавя тя.

Braava jet ще е идеалният помощник при почистването на кухни и мокри помещения

Braava jet разполага със специални почистващи панели за изпълнението на няколко вида дейности - основно измиване, почистване с влажна кърпа, сухо събиране на прахолях и малки частици. Панелите за основно измиване и почистване с леко навлажнена кърпа са напоени с почистващ препарат, който при контакт с вода се активира и оставя свеж аромат. Braava jet е и лесна за употреба; просто прикрепяте избрания почистващ панел и натискате бутон “CLEAN”. Роботът автоматично разпознава зададения почистващ режим.

Прочетете още: Новият Roomba 980 на iRobot разполага с карта за стаята и Wi-Fi

Braava jet маневрира с лекота около препятствия и стени. Braava jet е съвместима и с виртуални стени, които ограничават действията й само в зоната, зададена от потребителя.

Прецизната система за разпръскване на вода - Jet Spray и вибриращата почистваща глава осигуряват пълноценно почистване на прах и петна. След приключване на почистващия цикъл не е необходимо ползваната подложка да бъде докосвана. При поставяне на робота над кошчето за боклук и натискане на копчето за освобождаване, панелът вече е изхвърлен.

Braava jet работи с литиево-йонна батерия, продава се със зарядно устройство и по два панела за всеки почистващ режим. Кърпи за многократна употреба могат да бъдат закупени допълнително.

“Braava jet допълва успешната серия от роботизирани прахосмукачки Roomba като предлага възможност за ежедневно измиване на твърди подови настилки, които са силно замърсени и понякога трудни за почистване”, коментира Кристиан Серда, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на звеното „Роботи за дома“ в iRobot.

Braava jet е в продажба в САЩ и Канада при директна покупка от www.irobot.com на цена $199. “Плановете за останалите пазари варират въз основа на конкретения регион, потребителски нагласи и динамика на пазара, коментира Попчева. - Желанието на компанията е да предостави на потребителите най-новите си технологични достижения максимално бързо”, добави тя и каза, че в България всеки момент ще влезе в продажба моделът Roomba 980.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас