“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
14 мар
2016
 
 

«апочна записването за участие в петото издание на “ќѕ » “ –аботодател

“ази година, по повод петото юбилейно издание на проекта, сайтът на Д“ќѕ » “ –аботодателУ е изц€ло обновен.

4541 прочитани€

«аписването за участие в петото издание на инициативата на ICT Media и JobTiger“ќѕ » “ –аботодател” вече започна.

» през 2016 година проучването ще се проведе сред български и международни компании от телекомуникационни€, »“ и аутсорсинг секторите, опериращи на наши€ пазар. »зследването се осъществ€ва по методологи€ на специализираната в HR одит компани€ Audit Advice Associates (јјј).

ѕроектът „“ќѕ » “ –аботодател“ 2016 има за цел да открои предпочитаните работодатели в сферата на информационните и комуникационните технологии (» “) в Ѕългари€ и да очертае водещите тенденции в управлението и развитието на бранша.

ѕрочетете още: »“ компаниите да се грижат повече за кариерно развитие на служителите

»нициативата изследва факторите и степента на ангажираността и удовлетвореността на служителите в секторите информационни и комуникационни технологии и аутсорсинг.

ћетодологи€та на изследването „“ќѕ » “ –аботодател“ се основава на свързване в мрежа и оценка на взаимодействието между четири фактора: резултатите на компани€та по определени показатели; степента, в ко€то стратегиите, политиките и процедурите по управление на човешките ресурси са интегрирани в организаци€та; доколко те подпомагат постигането на целите, ангажираността на служителите; и проактивността на компаниите по отношение на последващи действи€, свързани с резултатите от изследването.

ѕроектът включва пет основни компонента:

  • »зследване, което се извършва въз основа на анкета, разпространена сред служители и мениджъри на компаниите;

  •  ласаци€ на водещите компании от » “ и аутсорсинг сектора, развиващи дейност в Ѕългари€, на база специално разработена за целта методологи€ за определ€не на предпочитан работодател;

  •  ръгла маса, на ко€то традиционно биват представени изводите от проучването и се дискутират горещи теми, свързани с управлението на човешките ресурси в » “ и аутсорсинг сектора;

  • ¬ечерна церемони€ (в ден€ на провеждане на кръглата маса), на ко€то ще бъдат наградени победителите от класаци€та „“ќѕ » “ –аботодател“ 2016.

  • —пециализирано печатно издание, в което ще бъдат представени данните от изследването.

“ази година, по повод петото юбилейно издание на проекта, сайтът на „“ќѕ » “ –аботодател“ е изц€ло обновен. ќсвен отличените работодатели през годините, в него могат да бъдат разгледани и всички специализирани каталози в електронен вид.

∆елаещите да се включат в проекта могат да се свържат с Ѕистра Ќейчева от ICT Media на +359 2 400 10 90, 0885 90 52 85, bistra_neicheva@idg.bg и с …оанна –алева от JobTiger на +359 2 49 180 20, 0884 070 906, joanna@jobtiger.bg.

“ази година, по повод петото юбилейно издание на проекта, сайтът http://topictemployer.bg/ на “ќѕ » “ –аботодател е изц€ло обновен

ќбщо 31 компании и 2530 служители се включиха в изследването „“ќѕ » “ –аботодател“ през 2015 г., разпределени в следните категории: „»“ услуги“, „јутсорсинг на »“ услуги“, „–азвой на софтуер“, „“елекомуникации“, „ћалки компании с персонал до 50 служители“.

ѕартниращи организации по проекта "“ќѕ » “ –аботодател" през годините са били ћинистерството на труда и социалната политика, јмериканската търговска камара в Ѕългари€,  онфедераци€та на работодателите и индустриалците в Ѕългари€, Ѕългарската асоциаци€ по информационни технологии, Ѕългарска асоциаци€ за управление на хора.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т
Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Ѕезпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

»зключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас