Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Виртуализация и облаци
14 мар
2016
 
 

Ericsson внедри търговско NFV решение в NTT DOCOMO

Отворената NFV платформа на Ericsson осигурява работна съвместимост и свързаност към всяка SDN и виртуализирана мрежа от телекомуникационен клас.

3516 прочитания

Успешно стартира търговската експлоатация на NFV решение, внедрено от Ericsson в японския оператор NTT DOCOMO, съобщиха от шведската компания. Решението използва отворената NFV платформа на Ericsson, като това е първото търговско внедряване в областта на новоизгряващата технология за виртуализация на мрежовите функции в света.

Представяне на NFV платформата по време на Световния мобилен конгрес в Барселона през 2015 г.

NFV платформата на Ericsson осигурява работна съвместимост и свързаност с всяка виртуализирана мрежова функция (VNF) и с SDN функции от телекомуникационен клас. Решението включва платформата за виртуализация Ericsson Cloud Execution Environment, която е базирана на отворения стандарт OpenStack, а в ролята на оркестратор се ползва наскоро обявения Ericsson Cloud Manager. Освен доставка на NFV системата, Ericsson осигурява системна интеграция и услуги по поддръжката.

Прочетете още: Ericsson: 5G, IoT и облачните услуги ще променят всяка индустрия

„Отворената NFV платформа поддържа не сами всички мрежови функции, разработени от Ericsson, но и тези на трети страни, осигурявайки високо ниво на производителност, сигурност, оперативност и възможности за поддръжка, твърдят от компанията. - Новата виртуализирана среда дава възможност на NTT DOCOMO да ускори доставянето на нови услуги чрез стабилна и работно съвместима мрежа.”

Според Сейзо Оное, изпълнителен вицепрезидент и главен технически директор на NTT DOCOMO, внедрената NFV платформа ще помогне на оператора да предостави „по-добри услуги, базирани на стандартизирана архитектура, която ще е ефективна и в бъдеще“.

“Като партньор на NTT DOCOMO Ericsson се гордее да бъде част от този исторически момент и знаменателен старт, който е значим за цялата индустрия“, допълва Андерс Линдблад, старши вицепрезидент и директор на бизнес звено „Облаци и IP“ в Ericsson. Двете компании работят в тясно сътрудничество при развитието на глобалните стандарти в тази области, включително OPNFV, ETSI NFV и 3GPP.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас