Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Обучения
07 мар
2016
 
 

Школата по програмиране Хак България навърши 2 години

3856 прочитания

За изминалите 2 години обучителната школа „Хак България“ организира 23 курса, основно насочени в областта на програмирането. Според статистиките на организацията, към момента 117 човека са започнали работа след преминати курсове в „Хак България“, като към края на сегашния сезон от курсове се очакваме бройката да достигне 200 души.

Плановете на организацията включват всяка есен, около месец октомври, да организира безплатните и вече добили популярност курсове по "Програмиране 101 с Java, Python и Ruby". Тези курсове ще продължават 4 месеца, като ще бъдат интензивни - по 3 пъти в седмицата. Тяхната цел е да служат за подготовка за първа работа или стаж. През останалото време, от „Хак България“ предвиждат да провеждат специализирани и платени курсове, насочени към хора, които имат нужда от съответните знания. Като пример за първи такъв курс, който ще стартира през март тази година, е UX 101. От организацията уточняват, че когато намерят партньор, който да осигури стипендиите за даден платен курс, то този курс ще стане „безплатен“ за крайните потребители.

„Нашата философия, от самото начало е проста. Искаме да правим курсове, от които хората да имат полза. Да се научат на важните за занаята знания и да ги изпрактикуват добре. Не искаме да лъжем хората, че е лесно и че сложните неща няма да им трябват. Стараем се да правим точно обратното. Това означава, че трябва да имаме добри и ангажиращи преподаватели, интересни задачи и постоянно да експериментираме с нещо ново в преподаването“, коментират от „Хак България“.

Прочетете още: Бисерка Йовчева от Шуменския университет със специална награда на БАИТ

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас