Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
07 мар
2016
 
 

Първа среща на потребителите на OpenNebula се състоя в София

1858 прочитания

На 25 февруари 2016 г. разработчикът на софтуер за съхранение на данни, StorPool Storage, проведе първа среща на потребителите на платформата OpenNebula. От компанията отчитат, че събитието е предизвикало интерес, събирайки програмисти, системни администратори и други представители на ИТ сферата. Билетите са бяха изчерпани седмица преди срещата.

„Точно преди една година завършихме интеграцията си с OpenNebula. Радвам се, че за толкова кратко време комбинацията от двата продукта успя да привлече редица специалисти и ентусиасти от България и други страни от региона – заяви Боян Иванов, управител на StorPool Storage. – Много сме доволни от растящия интерес към технологията на OpenNebula и се надяваме в близкото бъдеще много български компании да успеят да се възползват от услугата на нашите партньори“.

@__alt__@

Прочетете още: Persy стана дистрибутор на StorPool

На OpenNebula TechDay участниците са имаха възможност да научат как да създадат и управляват своя собствен облак. Съоснователят на платформата Хайме Мелис проведе работен семинар, на който сподели опит относно създаването на облак, базиран на OpenNebula.

Презентацията на Боян Кроснов, техническият директор на StorPool, също привлече голям интерес от страна на присъстващите. Той сподели полезни съвети за оптимизация на виртуални машини с цел по-висока производителност. Цялата презентация и повече по темата можете да бъде открита тук.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас