Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Хардуер
07 мар
2016
 
 

256 GB флаш чип за мобилни устройства от Samsung

2923 прочитания

Начало на масовото производство на първата в индустрията флаш памет с капацитет 256GB обяви Samsung Electronics. Тя е базирана а стандарта Universal Flash Storage (UFS) 2.0 и е предназначена за следващото поколение мобилни устройства, обясняват от компанията. От там допълват още, че новият продукт надхвърля по производителност традиционните SSD дискове, базирани на SATA интерфейс.

Новият модел е базиран на вертикалната NAND (V-NAND) технология на компанията и използва специално създаден високопроизводителен контролер. UFS паметта може да обработи до 45 хил. (при четене) и до 40 хил. (при запис) входно изходни операции в секунда (IOPS) при произволен (случаен) достъп. Това е повече от два пъти по-бързо спрямо аналогичните показатели на предходното поколение – 19 хил. и 14 хил. IOPS.

Прочетете още: Samsung Galaxy S7 получи графика за игри и виртуална реалност

„С представянето на UFS памет с голям капацитет, която е почти два пъти по-бърза от SATA SSD дискове за настолни компютри, ние ще допринесем за промяна на парадигмата на пазара на памет за мобилни устройства – обяснява Джо Сън Чуй, изпълнителен вицепрезидент на Memory Sales and Marketing в Samsung Electronics. – Ние сме решени да се възползваме от конкурентното ни предимство при решенията за памет от висок клас – OEM NVMe SSD дискове, външни SSD дискове и UFS чипове, като бързо увеличим производителността и капацитета на нашите решения и в трите пазарни сегмента.“

При последователен достъп на четене 256GB UFS се възползва от два канала за трансфер на данни и може да се справи с трансфер със скорост до 850MB/s, което е почти два пъти повече, в сравнение с традиционните SSD дискове, базирани на SATA интерфейс и предназначени за настолни компютри. По отношение на последователния достъп за писане, моделът предлага максимална скорост от 260MB/s, което е около три пъти по-бързо спрямо високопроизводителните външни microSD карти.

Тези характеристики позволяват на новия 256GB UFS чип да поддържа видео в ултрависока резолюция (UHD) и работа с няколко приложения едновременно, при това на мобилни устройства с големи дисплеи. Пример за подобна употреба е едновременното гледане на филм в 4K резолюция и търсенето на файлове или свалянето на видео клипове.

Новият UFS чип е по-малък от външните microSD карти памет, което е резултат от модерните технологии на Samsung, използвани при дизайна и производството. Компактните размери на модела ще предоставят по-голяма свобода на дизайнерите на смартфони, предвиждат от Samsung.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас