“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | “елекомуникации
06 мар
2016
 
 

»ндустриални€т »нтернет на нещата все още се нуждае от хора

Predix UI на General Electric помага на разработчиците да създават интерфейси за приложени€ върху платформата Predix.

2847 прочитани€

»нтернет на нещата става все по-автоматизиран, но не всичко може да се прави от машините. »нженер, който работи със система от десетилети€, има нюх, който машините не могат да схванат, така че пон€кога човекът тр€бва да вземе трудните решени€.

General Electric вече предлага начин на проектиране от типа виртуално табло на инженера. —истемата, наречена Predix UI, е за предпри€ти€, разработващи приложени€ за облачната платформа Predix на на GE.

Predix е платформа за разработка и поддръжка на индустриални IoT приложени€, чи€то доставка ще започне от следващата седмица. ѕредпри€ти€та могат да ползват Predix за приложени€ за наблюдение и управление на разнообразни IoT системи, но не само на онези, произведени от GE. ѕриложени€та могат да се стартират в собствени облак на предпри€тието или в този на GE.

ѕрочетете още: Ericsson: 5G, IoT и облачните услуги ще промен€т вс€ка индустри€

Predix е предназначен за компании от машиностроителната индустри€ като Rasgas, компани€ за природен газ в  атар. Rasgas превозва природен газ с железопътни вагони, охлажда го до течно състо€ние и го товари на танкери. јко н€ко€ част от процеса не проработи, ц€лата операци€ спира. Rasgas стартира приложение върху Predix, за да анализира данните от сензори във всички нейни съоръжени€ и прогнозира кои могат да се повред€т.

“ози вид употреба изисква потребителски интерфейси, подход€щи именно за индустриални€ св€т, каза ƒейв  ронин, изпълнителен директор за IoT платформата Predix в General Electric.

„“ова е много по-различно от потребител, който стои на своето бюро и взаимодейства с приложение на сво€ компютър“, об€сн€ва  ронин.

»ндустриалните IoT мениджъри например обикновено тр€бва да след€т много неща, не само сво€ компютър или мобилно устройство. “е тр€бва да работ€т при слабо осветление, така че често трудно виждат екрана си.

predixui1 GENERAL ELECTRIC

ѕримерно изображение от потребителски интерфейс, създаден от развойната платформа Predix UI на General Electric.

 

«а да се справи с тези проблеми Predix UI ползва прости и директни дизайнерски елементи. ÷ветовете са €рки и най-важните данни могат да бъдат поставени на централни€ екран, а другите елементи да бъдат затъмнени, за да не разсейват потребител€. Ѕутоните за основните дейности винаги са в един и същи цв€т.

— този дизайн предпри€ти€та ще имат много гол€ма гъвкавост при проектиране на свои собствени интерфейси. Predix UI използва неща като библиотеката за компоненти Polymer на Google и спецификациите Web Components, разработвани от Google и други фирми. –азработчиците могат да ползват вс€ка рамка за уеб приложени€, например Angular или Ember. ѕотребителите ще имат възможност да сподел€т с други разработчици компонентите, които са създали с Predix UI.

IDG News Service

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»
‘ирмите представ€т

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€ћартин –айхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решени€

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компани€та, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, за€ви ћартин –айхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас