“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | „овешки ресурси
29 фев
2016
 
 

„етири » “ компании отличени за отговорен бизнес в конкурса на Ѕ‘ЅЋ

Ѕългарски€т форум на бизнес лидерите раздаде годишните си награди за отговорен бизнес на 25 февруари.

3980 прочитани€

Ѕългарски€т форум на бизнес лидерите (Ѕ‘ЅЋ) връчи своите √одишни награди за отговорен бизнес на официална церемони€, ко€то на 25 февруари 2016 г. в —офи€. Ќад 300 гости присъстваха на церемони€та. –екордните 93 проекта, реализирани през 2015 г. от 63 компании, участваха в 13-ото издание на национални€ конкурс, чи€то цел е да отличи и попул€ризира забележителни€ принос на отговорни€ бизнес в областта на образованието, екологи€та, служителите и ц€лото общество, както и да мотивира останалите фирми да разгърнат активна социална политика.

¬ръчени б€ха призове в шестте категории: „»нвеститор в обществото”, „»нвеститор в знанието”, „»нвеститор в човешки€ капитал”, „»нвеститор в околната среда”, „ћаркетинг, свързан с кауза” и „Ќай-добра социална политика на малко или средно предпри€тие”, както и на специалната награда „Engage”.

ќфициалните гости и победителите в √одишни награди за отговорен бизнес на Ѕ‘ЅЋ

ѕрочетете още: Ѕ‘ЅЋ раздаде годишните си награди за отговорен бизнес

„етири технологични компании б€ха отличени в конкурса, като три от т€х грабнаха награди в категори€ „»нвеститор в знанието“. “елерик, а Progress Company спечели първото м€сто в конкурса с проекта „ƒетска академи€ на “елерик”. „’уауей Ѕългар舓 зае втората позици€ с проекта „ ласна ста€ на бъдещето”, а третото м€сто беше отредено на „ћайкрософт“ с проекта „ ариера в »“”.

¬ категори€ „»нвеститор в човешки€ капитал и услови€та на труд“ „“еленор“ се пребори за второто м€сто с проекта си „Open Mind Ѕългари€”. ѕобедител в тази категори€ е „”ни редит Ѕулбанк“ съвместно със „—ъвет на жените в бизнеса в Ѕългар舓 с проекта „Ћидерска академи€”, а на трето м€сто се класира „Ќестле Ѕългар舓 с проекта „јлианс за младежта”.

„”бедени сме, че усили€та на компаниите за социално развитие допринас€т за постигането на общата ни цел да утвърдим Ѕългари€ като добро м€сто за инвестиции, работа и живот”, каза председател€т на Ѕ‘ЅЋ »раван ’ира при откриването на церемони€та.

„¬сички вие сте отговорни, устойчиви, иновативни и демонстрирате, че и големи€т, и малки€т бизнес имат сво€ принос към социални каузи чрез доброволчество, дарителство и проекти от обществена значимост”, каза президентът –осен ѕлевнелиев в словото си преди да връчи гол€мата награда „»нвеститор в обществото” 2015, където конкуренци€та по традици€ бе най-гол€ма. ѕървото м€сто в категори€та спечели Ќова Ѕроудкастинг √руп с проекта „ѕ–ќћяЌј“ј за по-добро бъдеще на децата в Ѕългари€”. ѕодгласници са –айфайзенбанк, класирана на второ м€сто с проекта „»збери, за да помогнеш”, и ƒънди ѕрешъс ћеталс „елопеч, станала трета с проекта „ѕодкрепа на развитието на местните общности 2015”.

ѕобедителите и финалистите в останалите категории получиха своите награди от вицепремиера и министър на образованието и науката ћеглена  унева, вицепремиера и министър на труда и социалната политика »вайло  алфин, кмета на —офи€ и председател на журито …орданка ‘андъкова, министъра на околната среда и водите »велина ¬асилева, заместник-министъра на икономиката ƒаниела ¬езиева и Ќ. ѕр. ≈ма ’опкинс, посланик на ¬еликобритани€ у нас.

¬ категори€ „»нвеститор в обществото“ на първо м€сто се класира „Ќова Ѕроудкастинг √руп“ с проекта „ѕ–ќћяЌј“ј” за по-добро бъдеще на децата в Ѕългари€”. ¬тора е „–айфайзенбанк“ с проекта „»збери, за да помогнеш”, а трета финишира фирма „ƒънди ѕрешъс ћеталс „елопеч“ с проекта „ѕодкрепа на развитието на местните общности 2015”.

¬ категори€ „»нвеститор в околната среда“ победител е „ƒевн€ ÷имент“ с проекта „–еконструкци€ и модернизаци€ на инсталаци€та за производство на клинкер и цимент в завод „ƒевн€ ÷имент”. Ќа второ м€сто се нареди „Ћидл Ѕългар舓 с проекта „ƒай шанс на балканката”, а трети е „—олвей —оди“ с проекта „Ќова вакуумна дестилационна група”.

¬ категори€ „ћаркетинг, свързан с кауза“ първа е „≈йвън  озметикс Ѕългар舓 с проекта „ќт любов към живота – Avon срещу рака на гърдата”, следвана от „» ≈ј Ѕългар舓 с проекта „ѕлюшени играчки в помощ на образованието в Ѕългари€” и „—амекс“ с проекта „ѕрограма „“опъл об€д”.

¬ категори€ „Ќай-добра социална политика на малко и средно предпри€тие“ на първо м€сто е „јб¬и“ с проекта „“и водиш пром€ната 2015”, втора е „≈вробет“ с проекта „≈вробет “алант”, а трета - „≈врофутбол“ с програма „—портни таланти”.

—пециалната награда Engage за ангажираност на служителите в  —ќ проект, ко€то се определ€ ћеждународни€ форум на бизнес лидерите във ¬еликобритани€, спечели јдрес недвижими имоти с проекта „ќтвори света за децата”.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас