Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
26 фев
2016
 
 

Вторият Innovation Explorer Day събра над 900 души

2826 прочитания

Над 900 души събра второто издание на форума Innovation Explorer Day. Тази година той се проведе на 25 февруари в Sofia Tech Park и темата му бе „Кратка история на иновациите“. На събитието лекции изнесоха почти 20 представители на водещи компании, сред които Google, Pixar, Intel, Hewlett Packard Enterprise (HPE), PricewaterhouseCoopers (PwC), McCann Ericsson и др.

Форумът беше открит от кмета на София Йорданка Фандъкова, както и от съоснователя на Innovation Starter Леона Асланова, съиздателя на Капитал Теодор Захов и от изпълнителния директор на София Тех Парк Елица Панайотова.

Кадър от официалното откриване на тазгодишния Innovation Explorer Day.

Прочетете още: ИСУН 2020 и УниКредит Булбанк победиха в конкурса ИТ проект на 2015 г

Innovation Explorer Day беше разделен на няколко модула – „Креативност“, „Архитекти на иновациите“, „Финансиране на иновационното общество“ и „Мениджмънт на иновациите“. Проведоха се и три работни семинара – „Дизайнерско мислене: дизайн на перфектното мобилно приложение“, воден от Моника Ковачка-Димитрова от SAP Labs България; „Продуктови иновации“, воден от Феликс Вон Хелд, изпълнителен директор на немския Institute For Innovation And Change Methodologies и „Креативният процес“, воден от Антони Христов, арт директор в Pixar.

„За да успеете, трябва да напуснете зоната на комфорт“, сподели един от най-награждаваните творчески директори на рекламни фестивали Нир Рефуа от McCann Erickson. „Ако от нещо няма практическа полза, то не е иновация“, беше категоричен изпълнителният директор на фонда за ко-финансиране Epower Capital Елвин Гури.

Международният форум за иновации Innovation Explorer Day се организира от агенцията за иновации Innovation Starter в партньорство с „Капитал“.

Генерални партньори на Innovation Explorer Day бяха: UniCredit Bulbank, за втора поредна година и Telenor България. Събитието подкрепят и Hewlett Packard Enterprise, Empower Capital, Cleantech Bulgaria, Jacobs, Red Devil и др.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас