Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
15 фев
2016
 
 

Vivacom със 128 GB облачно пространство за клиентите си чрез pCloud

8900 прочитания

Александър Главчев

128 GB безплатно облачно пространство за съхранение на данни ще получат всички потребители, настоящи и бъдещи, на плановете Smart и i-Traffic на Vivacom. Услугата е реализирана в партньорство с доставчика pCloud и ще е достъпна и останалите клиенти на телекома (ползващи други планове и пакети) на цена 2,99 лв. на месец.

Стефан Хинков

Прочетете още: pCloud увеличи наградата в хакерското си предизвикателство на $100 000

Предложението, наречено “VIVA pCloud”, е в сила от 15 февруари и бе официално обявено на съвместна пресконференция от двете компании. По думите на Стефан Хинков, старши мениджър “Услуги за частни клиенти” във Vivacom, бъдещите планове включват пускане на подобна услуга и за бизнеса.

Важно е да се отбележи, че при изтичане или прекратяване на договора си с телекома клиентът няма да загуби съхраняваните в облака данни. Ако потребяваният от него обем е под 20 GB, той автоматично ще бъде прехвърлен към безплатното предложение на pCloud, което дава достъп максимум именно до такъв обем. В случай, че данните са повече, потребителят няма да може да качва нови, но ще има достъп до онова, което вече е в облака. Разбира се, клиентът може да се възползва и от някое от платените предложения на облачния доставчик, за 500 GB или 1 TB пространство, и да продължи да потребява всички функционалности на услугата.

Тунио Зафер

Според Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud, категориите “смарт” и “обикновени” потребители започват да се сливат, като дори вторите започват да ганерират голямо количество данни. “Тази информация всъщност са техните ценни мигове и моменти – обясни той. – Това са снимки, видео материали, музиката, която слушат, документите, с които работят и т.н.” Допълнително, информационният ръст се дължи не само на факта, че мобилните устройства позволяват на хората да снимат в движение например, а и на увеличаването на разделителните способности на камерите, увеличената популярност на музикалните формати с високо качество и т.н. Според Зафер Облачните услуги са инструмент за справяне с всичко това, като допълнително дават на потребителите и сигурност, тъй като техните данни вече не са обвързани с конкретно устройство.

По думите на Зафер сред новостите, които компанията подготвя в момента е разработка на версия на клиентското приложение за нейната услуга за операционната система Windows Mobile. Тя ще допълни тези за Android и iOS смартфони и таблети, както и версиите за настолни компютри (Windows, iOS и Linux). Другата новина е, че две години и половина след старта си pCloud вече се радва на почти 4 млн. потребители от цял свят. Българската потребителска база пък е около 50 хил. души.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас