Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Киберсигурност
11 фев
2016
 
 

Dell представи решение предпазващо от BIOS хакове

3170 прочитания

Ново решение за защита на бизнес компютри от заплахи по време на процеса на зареждане представи Dell. Новата функционалност е част от технологията Cylance, която пък вече е налична в пакета Endpoint Security Suite Enterprise на компанията.

При новата проверка съдържанието на BIOS чипа се сравнява с негово копие, съхранявано в защитена облачна среда на Dell (т.нар. BIOS Lab), а не в конкретното устройство. От компанията обясняват, че функцията не пречи на потребителите да използват компютрите си, като при проблем може да бъдат уведомявани ИТ администраторите.

Прочетете още: Dell обнови серията лаптопи Latitude 5000

Функцията се очаква първоначално да бъде налична за гамата търговски компютри на Dell с 6-то поколение Intel чипсет, която включва с Latitude портфолиото, което беше наскоро представено на CES, както и избрани компютри от сериите Precision, OptiPlex и XPS, както и таблетите Dell Venue Pro.

Според тестове на Cylance, новото решение предлага значително по-високо ниво на защита, спиращо 99 процента от зловредния софтуер и усъвършенстваните устойчиви заплахи. Според компанията това е много над средната оценка на ефикасността от 50 процента за много традиционни антивирусни решения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас