Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
10 фев
2016
 
 

Теленор България с 1,2% ръст на приходите за Q4

За цялата 2015 г. операторът е вдигнал приходите си с 0,6%, а печалбата EBITDA – с 1,6%.

2679 прочитания

Общо 170 млн. лв. са приходите на Теленор за последното тримесечие на 2015 г., което е с 1,2% повече от същия период на 2014 г. За цялата 2015 г. Теленор е повишила приходите си с 0,6 на сто до 642 млн. лв., а печалбата EBITDA е нараснала с 1,6% до 248 млн. лв. От абонаментни такси и трафик компанията отчита най-големи постъпления, въпреки че има спад както за последното тримесечие (със 7 на сто), така и за цялата година (с 5%).

 

Главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

Прочетете още: Теленор удължи ползването на 4G без допълнителна такса

Ръст има при приходите от взаимна свързаност и от другите приходи. Инвестициите също са по-малко – 159 млн. лв. през 2014 и 115 млн. лв. през 2015 г., когато приключи изграждането на LTE мрежата на оператора. Все пак средният приход от абонат е нараснал с 3,5% до 11,9 лв. на месец през последното тримесечие на м.г., въпреки известен отлив на годишна база – 3,58 млн. през 2015 г. при малко над 3,9 млн. през 2014 г.

“Въпреки че 2015 г. беше изпълнена с предизвикателства, тя бе и много успешна за Теленор България. Успешно приключихме подмяната и модернизацията на нашата мрежа и бяхме първите, които предложиха 4G технология в национален мащаб. Тези постижения в технологичен план, подобрените ни търговски предложения и грижа за клиента, както и ефективното управление на разходите ни помогнаха да постигнем ръст на приходите, печалбата преди лихви, данъци и амортизация (EBITDA) и средния приход от потребител (ARPU). Te изведоха Теленор до лидерската позиция на българския пазар по приходи от мобилна дейност и рентабилност“, заяви главният изпълнителен директор на Теленор България Стайн-Ерик Велан.

Той добавя, че през 2016 г., компанията ще се фокусира върху успешното превръщане на нарастващия мобилен трафик в ръст на приходите.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас