Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Сигурност
10 фев
2016
 
 

Еволинк обяви нова услуга – защита от DDoS атаки

Компанията ще предлага услугата в два режима на работа – автоматична защита и ръчна.

4922 прочитания

Нова услуга за защита от DDoS атаки започна да предлага телекомуникационният оператор Еволинк. Услугата е реализирана чрез комплексна специализирана платформа за защита, инсталирана в центровете за данни на компанията в София. „След период на четиримесечни активни тестове в лабораторни и в реални условия Еволинк стартира тази изключително нова за българския пазар услуга“, коментират от компанията.

Операторът ще предлага услугата за широк кръг бизнес потребители, които искат техните онлайн ресурси (уеб сайтове, онлайн магазини, медии, онлайн игри, финансови услуги и др.) да са винаги достъпни за крайните им клиенти, добавят от Еволинк.

Новата услуга за защита от DDoS атаки работи по следния начин. Операторът наблюдава профила на входящия международен Интернет трафик, насочен към защитените хостове по редица параметри. „В случай на отклонение от нормалния профил на потребление, подозрителният трафик се пренасочва към почистващата платформа. След детайлен анализ на този трафик, атакуващите пакети се отстраняват и само легитимните пакети се пропускат към крайната дестинация, обясняват от телекома.

Прочетете още: Експертите: защо, кога и как да наемем инфраструктура като услуга

Компанията ще предлага услугата в два режима на работа – автоматична защита и ръчна. „При ръчна защита клиентът сам избира дали и кога да активира анализ и почистване на трафика чрез специализиран уеб интерфейс, коментират от Еволинк. - При автоматичен режим на защита пренасочването на трафика за почистване се извършва изцяло от платформата и не изисква ръчна намеса нито от клиента, нито от инженерен екип на Еволинк. Срокът за активиране на автоматичната защита при детекция на атака е под 3 сек. Защитата от DDoS не внася допълнително закъснение в трафика, нито влошава усещането за потребителите“, добавят от компанията.

Еволинк предлага и редица инструменти за известяване при засичане на атаки, както и подробни отчети за типа, броя и естеството на отчетените и филтрирани атаки.

Предоставянето на услуга за защита от DDoS атаки на българския пазар бе наш приоритет още за началото на 2015 г., казва Светослав Христов, председател на СД на Еволинк. - Забавихме се със старта на услугата, за да сме сигурни, че сме предложили най-качественото и надеждно решение. Ние самите сме били потърпевши от атаки, насочени към наши клиенти, и знаем колко важна е своевременната и надеждна защита“, добавя той.

В момента Еволинк предлага безплатен 30-дневен тестов период на услугата.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас