Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Назначения
09 фев
2016
 
 

Philips с нови назначения за Югоизточна Европа

3772 прочитания

Philips Румъния обяви две нови назначения в ръководния състав на компанията.

От 1 февруари 2016 г. Александру Попеску, настоящ генерален директор на Philips Health Systems в Югоизточна Европа, поема поста регионален мениджър за Румъния и регионален лидер на групата на Philips за Югоизточна Европа, а Дору Русанеску е назначен за генерален директор Personal Health за Югоизточна Европа от 5 януари т. г.

 

Прочетете още: Авангардните ИТ решения – част от стратегията за качествено обслужване на Сити Клиник

Александру Попеску и Дору Русанеску

Съвместявайки двете роли, Александру Попеску ще фокусира усилията си върху консолидиране на стратегическото развитие на Philips като водеща технологична компания в сферата на здравеопазването в 11 държави в региона, посочват от компанията. Александру ще продължи стъпките в посока засилване на позициите на Health Systems отдела чрез партньорства в публичния и частния сектор на здравеопазването.

 

Като нов генерален директор на Philips Personal Health отдела за Югоизточна Европа Дору Русанеску има своята визия бъдещето, а от компанията вярват, че страстта му към предприемачеството и иновациите ще стимулира растежа на цялото потребителско портфолио.

Александру Попеску има повече от 16 години опит в областта на здравеопазването. Той заема длъжността генерален мениджър на Philips Health Systems в Югоизточна Европа от юни 2014 година, а преди това е бил на ръководни позиции в частни здравни компании, като Amethyst, Regina Maria и Medicover. Има бакалавърска степен по право от Университета в Букурещ и магистърска степен по бизнес администрация от Университета в Отава.

Дору Русанеску има 14-годишен опит в управлението и маркетинга, придобит от заеманите от него лидерски позиции в Групата на Coca-Cola в Централна и Източна Европа. Той има бакалавърска степен по мениджмънт от Академията за икономически науки в Букурещ и следдипломна квалификация по маркетингови комуникации от Британския институт за маркетинг в Обединеното кралство.

Александру Попеску и Дору Русанеску наследяват Робин ван Розен, който съвместяваше трите роли от 2013 г. насам, а от началото на тази година е вицепрезидент и генерален мениджър на Philips Personal Health за Великобритания и Ирландия. И двамата лидери са позиционирани в Румъния, в корпоративния офис на компанията в Букурещ.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас