Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
09 фев
2016
 
 

Стартираща БГ фирма прави картички с добавена реалност

Компанията iGreet създава картички, добаввяйки виртуални елементи към реалните изображения.

2590 прочитания

Българската стартираща фирма iGreet създаде поздравителни картички от ново поколение, които „оживяват“, ако бъдат гледани през екрана на телефон или таблет. Разработчиците от iGreet използват технологията за добавена реалност (Augmented R), чрез която към реални обекти се добавят виртуални изображения или аудиовизуална информация. Дизайнът на картичките си iGreet изработва съвместно с български художници, а една от целите на компанията е да създаде, развие и подкрепи общност от талантливи млади дизайнери.

“За да подарите подобна „жива“ картичка, трябва да си я купите от уебсайта или от магазините в партньорската мрежа на компанията, както и да си свалите приложението iGreet, достъпно за двете най-популярни операционни системи за мобилни устройства - iOS и Android, обясняват от статиращата фирма. - След това само насочвате телефона с включено приложение към картичката и се забавлявате.“

iGreet използва същия подход и за създаване на „живи“ подложки за чаши, в бъдеще планира да направи и други артикули с добавена реалност. На бизнес клиентите си компанията предлага разработване на брандирани картички с персонализирани дизайн и съдържание, както и други услуги, свързани с употребата на добавена реалност.

Прочетете още: Топ мобилните приложения за Свети Валентин

Целта на iGreet е да създаде цялостна платформа за съдържание с добавена реалност, според Вичо Димитров, основател на iGreet. „Augmented reality предоставя чудесна възможност да комбинираме традициите с иновациите и да предложим наистина ново изживяване на потребителите. Това създава много повече възможности за креативност, както и за персонализиране на посланието. Убеден съм, че именно подобни масово използвани продукти като поздравителните картички са най-подходящият начин да запознаем хората с потенциала на технологиите за добавена реалност“, добавя Вичо Димитров.

Според него, компанията е първата в света, която създава Augmented Reality картички със своя собствена технология за добавена реалност и към нея вече има интерес от страна на редица международни организации. „iGreet си партнира с американската верига Walgreens, която разполага с над 8000 търговски обекта в САЩ и води преговори за сътрудничество с някои от най-големите производители на поздравителни картички в Германия, Австрия и Швейцария, коментира той. - Неотдавна списание Time включи iGreet в своята рубрика „Приложение на седмицата“, а през октомври 2015 г. компанията получи признание в САЩ, когато след представянето си на конференцията Mobile Photo Connect, iGreet се нарежда сред приложенията, отличени с най-голям потенциал за развитие в статията на The Next Web. До момента стартиращата компания е получила финансиране от българския фонд за рискови инвестиции Eleven, както и от американския предприемач и инвеститор Тим Дрейпър.

За предстоящия празник Свети Валентин екипът на iGreet ще предложи голямо разнообразие от нови картички с Augmented Reality. Скоро приключва и организираният от компанията конкурс за дизайн на любовна картичка.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас