Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
08 фев
2016
 
 

Центърът за безопасен интернет и Майкрософт със съвместна инициатива

1903 прочитания

Съвместна инициатива, насочена към повишаване на информираността на родителите за онлайн рисковете за деца и начините за тяхното предотвратяване, ще представят Националният център за безопасен интернет и Майкрософт България. Представянето й ще стане в рамките на конференция под надслов „Какво ДА и какво НЕ… за няколко лайка повече“.

На конференцията учители, експерти от държавни институции и частния ИТ-сектор, както и ученици на възраст между 12 и 18 години ще дискутират развитието и ползването на интернет, за да очертаят позитивни нагласи в личния виртуален живот на всеки и да минимизират негативните влияния.

Прочетете още: Автопроизводители ще си сътрудничат за блокиране на хакерите

В рамките на събитието Майкрософт ще постави началото и на кампания за разработване на книжка за родители, която ще съдържа информация за безопасното онлайн поведение, както и за най-честите опасности за деца в интернет, съвети за защита и представяне на опциите за родителски контрол в Windows.

Също така конференцията ще е и заключителната част от програмата „Киберскаут“, реализирана през 2015 г. в рамките на съвместна инициатива на Центъра за безопасен интернет, Теленор България и МВР. Ден по-рано пък телекомът се очаква да подпише договор за удължаване на програмата и през 2016 г.

Международният ден за безопасен интернет е инициатива на Европейската комисия, която се провежда за тринадесети пореден път. Утвърдена с годините, тя успява да излезе и извън Европа, като обхваща над 100 държави на всички континенти.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Сергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в СофияСергей Белоусов, Acronis: Отваряме развоен център в София

Сингапурският специалист в областта на архивирането, възстановяването и защитата на данни създава свой голям инженерингов център в София, в който до 2-3 години трябва да работят над 200 високовалифицирани специалисти. Това обяви главният...

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас