Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Център за данни
05 фев
2016
 
 

Пазарът на инфраструктура за Големи данни в ЦОД ще се утрои до 2019 г.

4488 прочитания

Доставките на сървъри, продукти за съхранение на информация, облачни ресурси и други решения, насочени към обработката на т.нар. Big Data в центровете за данни (ЦОД) в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) ще нараснат почти три пъти до 2019 г. предвижда IDC. Според анализатора ако в момента тези решения представляват 6 на сто от общите продажби, то след три години техният тял ще бъде 16%. Във финансово изражение пък продажбите на сървъри ще нараснат от 1 млрд. на 2,7 млрд. долара. Инсталираният капацитет на решенията за съхранение данни пък ще достигне 20 екзабайта.

От анализатора отчитат, че в момента инициативите на компаниите, свързани с Големи данни, започват от техните собствени дайта центрове. С увеличаването на натоварването обаче все повече от тях ще се възползват от облачни предложения, като голяма част ще изберат хибриден модел. Изключение ще прави най-чувствителната информация, която ще се съхранява локално, най-вече за удовлетворяване на законовите изисквания.

Прочетете още: Hewlett Packard Enterprise: Живеем в икономиката на идеите

От IDC очакват облачният дял в натоварването, породено от Големи данни, да нарасне от 13% през 2015 г. до 34 на сто през 2019-та. При решенията за съхранение на информация пък аналогичният ръст ще е от 25 на 55%.

„Основното предизивикателство не е обемът на данните, а възможността за генериране на стойност от тях – коментира Андреас Ола, старши анализатор „Европейски центрове за данни и Големи данни“ в IDC. – Много клиенти все още са в началото на това пътуване и не знаят от къде да започнат. Други пък са с високи амбиции и ясни идеи, но са забавяни от високата сложност и липсата на квалифицирани кадри.“

Големите данни вече не могат да бъдат игнорирани в европейските организации, имайки предвид конкурентната обстановка, посочвa oще Ола. По думите му инфраструктурата за анализиране на данните се различава от тази предназначена за традиционни приложения.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Мартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решенияМартин Райхле: R&M развива бизнеса си с иновативни и качествени решения

2018 г. е най-добрата година за бизнеса на компанията, разработваща и произвеждаща системи с швейцарско качество вече 55 години, заяви Мартин Райхле, един от съсобствениците на Reichle& De-Massari (R&M)

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас