Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
04 фев
2016
 
 

Ericsson обяви първата в света гигабитова LTE мрежа

4 нови услуги и решения с визия за 5G мрежи представи Ericsson преди началото на на Световния мобилен конгрес в Барселона.

3945 прочитания
Страница 2 от 3

Решението WCDMA Flow of Users удвоява производителността на мрежата върху съществуващата инфраструктура, решението Zero Touch WCDMA увеличава трикратно оперативната ефективност на мрежите, а с помощта на Mobile Broadband Expander драстично се намалява общата стойност на собствеността (с до 60% по изчисления на Ericsson), като същевременно се опростява използването на всички съществуващи стотици хиляди 2G мрежови точки. Именно тази част е ориентирана към оператори в Индия, в Южна Африка и други региони, коментира Себастиан Толстой, директор „Маркетинг и комуникации“ в отдел „Радио“ на Ericsson. Тези 3 решения ще бъдат налични на пазара от второто тримесечие на 2016 г., добави той.

Осигуряване на изключително добро покритие на мобилните приложения (Extreme App Coverage) е второто ново предложение на Ericsson. Компанията е разработила нова радиосистема (Ericsson Radio System), включваща и хардуер, и софтуер, които осигуряват първото в света търговско предлагане на мрежова архитектура за т.нар. „еластична“ или Cloud RAN, поддържаща пикови LTE скорости за трансфер на данни от 1Gbps, както и с радиодостъп с хипер-потенциал, коментира Арун Бансал, шеф на отдел „Radio” в Ericsson.

Ericsson Radio System се допълва с 3 нови продукта за радиодостъп, поддържащи 4x4 MIMO и нови спектърни честоти. „Ефективният отговор на потребителските нужди от възможно най-голямо покритие на приложенията респективно ще доведе до изисквания за мултигигабитови капацитети и мултилентови решения в устройствата за пренос, на които Ericsson отговаря с новите микровълнови допълнения към Ericsson Radio System“, добавя Себастиан Толстой. На практика Ericsson използва обединяване на носещите честоти, като общият канал за пренос от 60 MHz е разделен на 3 ленти по 20 MHz – в ниския честотен обхват се ползва 2х2 MIMO, в средния – 4х4 MIMO и във високия – пак 4х4 MIMO. Всички тези канали разчитат на технологията за компресия 256 QAM и на т.нар. Ericsson Lean Carrier. Този продукт също ще е наличен от второто тримесечие на тази година.

 Жан-Клод Геа, ръководещ направление „Управлявани услуги“ в отдела „Глобални услуги“ на Ericsson

Третото ново предложение на Ericsson e сферата на управляваните услуги. „За абонатите производителността на мрежата и потребителските изживявания добиват все по-голямо значение.

12 3
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас