Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Бизнес
02 фев
2016
 
 

Сирма Груп Холдинг очаква 18,73% ръст на приходите от 2015 г.

2981 прочитания

33 млн. лв. консолидирани приходи очаква да отчете Сирма Груп Холдинг АД за календарната 2015 г. Взимайки предвид прогнозни данни за последното тримесечие на 2015 г. в групата очакват 18,73% по-високи приходи спрямо тези от 2014 г. (27,8 млн. лв.).

По предварителни данни дружествата от групата на Сирма Груп Холдинг АД имат общи приходи (агрегирани) с отчитане на продадените през годината лицензи (non-IFRS) в приблизителен размер на 40,806 млн. лева. Сделките формиращи приходите между фирмите, участващи в консолидираните отчети възлизат на 6,7 млн. лева, a т.нар. non-IFRS приходи възлизат на 1,02 млн. лв.

Цветан Алексиев

Прочетете още: От днес тръгва публичното предлагане на акции на Сирма на БФБ-София

„Повечето компании в групата на Сирма успяха да реализират много добър ръст през 2015 година, което се дължи най-вече на факта, че ние бяхме последователни в инвестиционната и иновационната си стратегии – коментира Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг АД. – Набраният капитал от IPO-то по план се очакваше в края на годината, но много от дружествата започнаха да работят по стратегическите си цели по развиване на пазарите и продуктите си от по-рано, най-вече в САЩ, и това даде видим резултат. Подсилихме и продуктово развитие в Онтотекст, Сирма ИТТ, Loyax, Сирма Бизнес Консултинг и EngView Systems, за да сме още по-конкурентни в глобален мащаб през идните години.“

Направените инвестиции в нематериални активи за миналата възлизат приблизително на 10,8 млн. лв. основно в областите: семантика, лоялни системи, CAD/CAM приложения, разпознаване на образи и компютърно зрение, финансов и застрахователен софтуер, и платформата Сирма – корпоративна система за интелигентно управление на бизнес процеси и документи и интегриране на съществуващи информационни системи с огромен обем данни. Направени са и инвестиции в хардуер (ДМА) на обща стойност прибл. 1,1 млн. лв.

Общите разходи на консолидирана база през 2015-та са 30,294 млн. лева, от което се формира печалба от оперативна дейност в размер 2,792 млн. лв., съобщават още от групата. Нетните финансови приходи/разходи са в размер са 292 хил. лв. С обработените данни до момента формираната приблизителна нетна печалба е в размер на 2,205 млн. лв., а EBITDA е в размер на 9.703 млн. лв. за 2015 г.

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас