Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
01 фев
2016
 
 

100 оператори са внедрили системата Radio Dot на Ericsson

Системата от малки клетки подобрява мобилното покритие на приложенията вътре в сгради с оглед развитието и на 5G мрежи.

2992 прочитания

Най-големият мобилен оператор в Западен Китай - Sichuan Mobile, стана стотният оператор, внедрил решението Radio Dot System на Ericsson, подобряващо достъпа до мобилни приложения в офисни сгради, търговски центрове, кампуси и болници, съобщиха от шведския производител.

Системата от малки клетки подобрява мобилното покритие на приложенията вътре в сгради с оглед развитието и на 5G мрежи.

Решението за вътрешносградни малки клетки се предлага от края на 2014 г., а в момента 44% от клиентите му са оператори от Европа, Близкия изток и Африка, 39% са телекоми от Азиатско-Тихоокеанския регион, а 17% - от Северна и Южна Америка, показват данни на Ericsson. Освен това 77 на сто от инсталираните системи Radio Dot работят в LTE мрежи, като почти 10% от малките клетки поддържат едновременно два режима - LTE (4G) и WCDMA (3G).

Прочетете още: Ericsson пак е в лидерския квадрат на Gartner за LTE решения

„Потребителите прекарват над 90% от времето си вътре в сградите. Данните от най-новия доклад на Ericsson ConsumerLab показват, че само 3 от 10 потребителя на смартфони смятат, че качеството на гласовите услуги, покритието и надеждността на връзката вътре в сградите е добро. Още по-голямо предизвикателство е очакваният 11-кратен скок на трафика от смартфони за периода от 2015 до 2021 г., като в края на периода над 90% от мобилните данни ще се генерират именно от смартфоните“, обясняват от Ericsson основния мотив на операторите да внедряват системи от типа на Radio Dot.

„Харесахме Radio Dot System, тъй като решението се внедрява лесно и бързо, позволява ни да отговорим на днешните и бъдещите изисквания към капацитета на мобилната мрежа вътре в сградите само чрез обновяване на софтуера“, коментира Чен Ки, генерален директор на отдела Ziyang в Sichuan Mobile. - Освен това (клетките) изглеждат много добре, така че нашите потребители са горди да разполагат с това решение в сградите си“, добавя той.

Системата на Ericsson Radio Dot подобрява покритието на приложенията в сградите, които Sichuan Mobile обслужва, като пропусквателната способност за мобилни данни се подобрява до 5 пъти, пропадналите разговори са сведени до нула, а времето за инсталиране е само 4 минути на една клетка Dot. Клетките Radio Dot поддържат LTE (във вариант и TDD, и FDD), WCDMA и комбинация от два режима.

Системата включва Radio Dot – тънък антенен елемент, монтиран на тавана. Системата се надгражда отдалечено софтуерно, като неотдавна пусната нова версия на софтуера Networks Software 16A поддържа пикова производителност до 600Mbps, използвайки технологията за агрегирани носещи честоти LTE-Advanced Carrier Aggregation, при това консумацията на енергия се намалява. Ericsson Radio Dot System поддържа същия софтуер, като и външната макро клетка на оператора, което осигурява безпроблемно прехвърляне на мобилната комуникация между двете базови станции.

Архитектурата за малки клетки от типа на Ericsson Radio Dot System ще се използва все по-масово при преминаването на мрежите към 5G, твърдят от компанията. Мобилната широколентова свързаност и търсенето на видео заедно с иновативните нови начини на ползване на Интернет на нещата стимулират развитието на 5G мрежи, което включва еволюция на днешните LTE мрежи с добавянето на нови технологии за радио достъп.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ
Фирмите представят
Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Безпрецедентна производителност в новите супербързи х86 сървъри на FUJITSU

Изключително бързи възможности за обработка на трудоемки и тежки задачи, както и на невъобразими до момента количества данни

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас