Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Мобилни
28 яну
2016
 
 

Теленор удължи ползването на 4G без допълнителна такса

4G ще могат да ползват клиентите, тествали услугите на новата мрежа до 31 януари, останалите – след преподписване.

3032 прочитания

Клиентите на Теленор, независимо дали са абонати на договор и са потребители на предплатените услуги, които са тествали новата 4G мрежа на оператора от старта ѝ на 1 декември 2015 г. до 31 януари 2016 г., ще продължат да ползват услугите от четвърто поколение (4G) на оператора и след 31 януари, без да се налага да плащат допълнително, съобщиха от телекома.

Останалите клиенти могат да получат достъп до LTE мрежата, ако подновят своя договор с някой от плановете Нонстоп (всички планове), Резерв Стандарт 19.99 и Резерв Стандарт 25.99, Резерв 19.99 и Резерв 24.99, Интернет 19.99 и Интернет 29.99.

LTE мрежата на Теленор покрива 57% от населението на страната, като според компанията потребителите на 4G мрежата ползват средно с 50% по-висока скорост към клиента и над 4 пъти по-бързо качване на файлове и съдържание в мрежата в сравнено с 3G мрежите.

Прочетете още: Теленор постигна 57% покритие на LTE мрежата си още на 8 декември

От пускането на 4G мрежата досега от предимствата на новата мрежа са се възползвали над 196 000 клиенти на компанията, съобщават от Теленор. За същия период Теленор регистрира ръст от 20% на потреблението на мобилен интернет, а само в първия час от новата 2016 г. ръстът в потреблението на услуги за пренос на данни е достигнал рекордните 250%, добавят от оператора.

От компанията обещават, че и през тази година ще разширяват покритието на 4G мрежата, като основен фокус ще бъдат селищата с население над 10 000 жители и най-популярните морски курорти, където целта е 4G услугите на Теленор да се предлагат преди началото на активния туристически сезон.

„В зависимост от наличния честотен спектър Теленор ще съсредоточи своите усилия и към увеличаването на максимално достижимата скорост на 4G мрежата. Компанията очаква да получи допълнителен честотен ресурс в обхвата 1800 МHz по-късно през годината“, добавят от оператора.

CW/Б

НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас