Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  Дискусии  •  Кариерна зона  •  Събития
COMPUTERWORLD | Вести
27 яну
2016
 
 

Hewlett Packard Enterprise: Живеем в икономиката на идеите

4006 прочитания
Страница 1 от 2

Александър Главчев

Живеем не в свят на цифровата или мобилната икономика, а в „икономика на идеите“. Така в новосформираната компания Hewlett Packard Enterprise (HPE) описват съвремието, в което разпространеността на технологиите в голяма степен осигурява плодородната почва за успешни иновации. Но тя може да представлява и свлачище – смъртна опасност за онези, които не са достатъчно предвидливи и пъргави. HPE официално започна работа в началото на ноември 2015 г., наследявайки корпоративния бизнес и опита на Hewlett-Packard (HP), но същевременно освобождавайки се от излишния „товар“ при обслужването на своите клиенти.

На 26 януари българското представителство на компания организира своята първа конференция, озаглавена трансформацията към т.нар. хибридна инфраструктура. По думите на Ираван Хира, генерален мениджър на Hewlett Packard Enterprise България, който откри събитието, традиционните бизнеси, които биват разклащани от иновативни стартиращи компании, често отчитат какво се случва около тях, но не успяват да реагират достатъчно бързо. Той даде за примери компании като Uber, която уверено се конкурира с традиционните таксиметрови компании, и онлайн видео услугата Netflix, която отскоро е достъпна и в България.

Прочетете още: Hewlett Packard Enterprise с конференция за хибридна инфраструктура

Ираван Хира

Четири са основните стратегически направления, в които работи HPE:

  • Трансформация към хибридна ИТ инфраструктура;

  • Защита на дигиталното предприятие;

  • Овладяване на информацията, задвижваща организацията;

  • Увеличаване на производителността на служителите.

Според Хира споменатите стратегически елементи са подбрани така, че максимално да обслужват клиентите на HPE. „Вие сте хората, които създават добавена стойност (за своите компании)“, обърна се той към публиката, съставена предимно от ИТ специалисти и клиенти на организацията. По думите му трансформацията и бъдещият успех са възможни само при умело комбиниране на удачните технологии с иновативни идеи.

Александър Аксентиевич

Разговорът за хардуер, софтуер и технически показатели е с 10-годишна давност, подчерта Александър Аксентиевич, мениджър трансформация към хибридни ИТ за Югоизточна Европа. „Вече не става дума дори за продукти и приложения, а за бизнес“, допълни още той. Аксентиевич даде за пример финансовата индустрия, която уверено се е устремила в посока електронни разплащания. Преди дни, в рамките на Световния иконмически форум в Давос, един от директорите на Deutsche Bank коментира, че е възможно до десетина години използването на физически пари да бъде елиминирано и да бъде заместено от други финансови инструменти. По думите на Аксентиевич, подобни промени ще доведат до размествания, задвижвани от нуждата на организациите да откриват нови възможности за печалба. Фактор може да бъдат дори кибер престъпниците, които в момента са концентрирани върху измамите с банкови карти например.

1 2
НАЙ-НОВИ НАЙ-ЧЕТЕНИ ПРЕПОРЪЧАНИ

Слайдшоу
ИНТЕРВЮ
Рей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриденРей О’Фаръл, VMware: Светът на облаците ще е хибриден

Техническият директор на компанията е уверен, че публичните услуги няма да заменят собствените сървъри.

ПРИЛОЖЕНИЯ
АНКЕТА

Какво мислите за FireFox OS?

Информация за Вас