“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах
IDG  •  PC World  •  Computerworld  •  CIO  •  CFO  •  Networkworld  •  ƒискусии  •   ариерна зона  •  —ъбити€
COMPUTERWORLD | ¬ести
21 €ну
2016
 
 

»јЌћ—ѕ и ћайкрософт Ѕългари€ об€виха съвместна инициатива

4723 прочитани€

јлександър √лавчев

ѕрограма за подобр€ване на конкурентоспособността, гъвкавостта и ефективното управление на малки и средни бизнеси стартираха »зпълнителната агенци€ за насърчаване на малките и средните предпри€ти€ (»јЌћ—ѕ) и ћайкрософт Ѕългари€. “€ е озаглавена „ћодерни€т бизнес“ и за не€ може да кандидатстват компании с екип между 1 и 250 души до кра€ на юни т.г.

Ѕожидар Ћукарски

ѕрочетете още: ѕочти 98 млн. лв. за внедр€ване на иновации в предпри€ти€та по ќѕ» 

ћинистърът на икономиката Ѕожидар Ћукарски, който присъства на представ€нето на „ћодерни€т бизнес“, за€ви, че програмата разшир€ва обхвата на информационните технологии, което е от значение за области като здравеопазването, образованието, комуналните услуги и т.н. ѕо думите му, поради бурното развитие на технологиите и изоставането на страната в области като електронното правителство и електронната търгови€ български€т малък и среден бизнес следва да бъде подпомаган чрез подобни инициативи.

ћариета «ахариева

ћариета «ахариева, главен изпълнителен директор на »јЌћ—ѕ, об€сни, че ћайкрософт Ѕългари€ ще съдейства при организирането на срещи с бизнеси в различни градове на страната като ѕловдив, ¬арна, Ѕургас, —тара «агора, –усе и ¬раца. „“ова е нещо, което за първи път се прави в Ѕългари€, важно е за фирмите и е много практически насочено – каза т€. – «апочваме да действаме в рамките на следващи€ месец.“

ѕетър »ванов

ѕетър »ванов, изпълнителен директор на ћайкрософт Ѕългари€, припомни, че малките и средните предпри€ти€ у нас допринас€т за 76% от заетостта в страната. —поред него развитието на съвременни€ бизнес е свързано с онлайн комуникациите, като това се про€в€ва първо в големите компании, но все повече се вижда и в малките и средните по размер организации.

 ирил »зов и Ќикола —то€нов

 ирил »зов, директор „ орпоративни клиенти и партньори“ в ћайкрософт за Ѕългари€ и ћакедони€, и Ќикола —то€нов, заместник изпълнителен директор на »јЌћ—ѕ, об€сниха по-подробно какво ще могат да получат фирмите благодарение на програмата. „ћодерни€т бизнес“ включва безплатно внедр€ване на услуги от пакета Office 365, специализирани »“ и бизнес обучени€ за подобр€ване на конкурентоспособността. —пециално внимание ще се отдел€ на бизнес планирането и дигитални€ маркетинг. —ъщо така бе подчертано, че е една от основните цели е програмата да не е насочена само към столицата да обхване и други по-големи градове.

ћ—ѕ ще могат да за€в€т интерес към инициативата на сайта на агенци€та или на www.moderenbiznes.bg до 30 юни 2016 година. “ам ще могат да остав€т контактите си, за да получат персонализирано предложение спр€мо нуждите си, както и да намер€т списък с партньори, които работ€т по програмата.

Ќј…-Ќќ¬» Ќј…-„≈“≈Ќ» ѕ–≈ѕќ–Џ„јЌ»

—лайдшоу
»Ќ“≈–¬ё
–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден–ей ќТ‘аръл, VMware: —ветът на облаците ще е хибриден

“ехнически€т директор на компани€та е уверен, че публичните услуги н€ма да замен€т собствените сървъри.

ѕ–»Ћќ∆≈Ќ»я
јЌ ≈“ј

 акво мислите за FireFox OS?

»нформаци€ за ¬ас